מרק עדשים ירוקות

IMG_9299

 

IMG_9280

 

 

 

מרק טעים פשוט וקל להכנה.

מכיל עדשים וירקות – בריא משביע וטעים.

כידוע עדשים הם קיטניה בריאה מכילה חלבונים ,ויטמינים וסידן.

אני אישית אוהבת לאכול צלחת כזו לארוחת צהריים עם פרוסת לחם מרוחה בחומוס, שילוב מופלא וטעים.

 

IMG_9305

 

המצרכים-  לסיר משפחתי כ- 4 מנות

1 בצל קצוץ

3/4 כוס עדשים ירוקות

גזר גדול חתוך לקוביות

קישוא חתוך לקוביות

בטטה קטנה חתוכה לקוביות

תפוח אדמה חתוך לקוביות

1-2 שיני שום

ענף סלרי גדול פרוס

כמה ענפי פטרוזיליה,ושמיר 

מלח, פלפל, מעט כמון

לחריפות מעט שבבי צ'ילי

 

שן שום 

IMG_9296

אופן ההכנה-

בסיר עמוק להניח כפית שמן ולטגן את הבצל והשום להוסיף את שאר המרכיבים לתבל ולכסות במים.

להעביר לאש נמוכה לבישול של כ- 40 דקות.

IMG_9259

להעביר חלק מהירקות והעדשים לבלנדר, להוסיף פטרוזיליה טרייה ושן שום.

לטחון למחית חלקה.

IMG_9264

להחזיר לסיר לערבב, לבדוק  תיבול. לבשל עוד כ- 5 דקות והמרק מוכן.

בתאבון !

IMG_9295

IMG_9286

כנסו לכל מתכוני המרקים שלי  

 

 

תגובות

תגובות