מרק עדשים וירקות

IMG_7726

 

 

 

עונת החורף  היא עונת המרקים,   יש משהו כל כך מנחם בצלחת מרק…

מאוד קל  להכנה,  טעים ומשביע  ואפשר להספיק להעמיד סיר לפני  שיוצאים לעבודה ,

 

המרק מזין, טעים וגם דל קלוריות.

 

 

 

המצרכים-

צרכים לבסיס המרק-

1 גזר קוביות

1 בצל קצוץ

בטטה  קוביות

קישוא חתוך לקוביות

ענף סלרי  פרוס

1 שן שום חתוכה

2-3 ענפי שמיר קצוצים

1/2 כוס עדשים  כתומים 

 

 

אופן ההכנה-

בסיר עמוק לטגן בחצי כפית שמן  את הבצל הקצוץ  כדקה שתיים, להוסיף את שאר הירקות לאדות כ2-3 דקות

להוסיף ליטר וחצי מים ואת העדשים השטופות.

 

 

לאחר רתיחה להעביר לאש נמוכה ולבשל כ-45 דקות. לתבל  במלח פלפל מעט כמון ומעט חוויאג למרק (לא חובה)

אפשר לטחון את המרק למחית , אבל אצלי אוהבים "להרגיש את הירקות".

 

IMG_7726

תגובות

תגובות