מרק כרשה ודלורית

IMG_8014

 

IMG_8031

 

מרק טעים וקל מאוד להכנה.

כרשה, ודלורית – שני סוגי ירקות שחביבים עלי במיוחד.

הדלורית בשיא העונה, גדולה ועסיסית, טעמה מתוק והיא גם דלת קלוריות (כ-45 קלוריות ל-100 ג"ר).

אני נוהגת להוסיף אותה למרקים ולתבשילים שלי.

מעשירה אותם, גם בטעם וגם במירקם.

 

כאשר אתם בוחרים דלורית תמיד תבחרו את הדלורית בעלת ה"צוואר" הארוך.

כך יש יותר "בשר" ופחות גרעינים.

 

המרק מתאים מאוד לימי חורף קרירים , לארוחת ערב קלה ומחממת.

 

המצרכים-

כרשה אחת גדולה – החלק הלבן

1/2 דלורית גדולה  קלופה וחתוכה לקוביות

1 בצל קצוץ

מלח, פלפל

קורט אגוז מוסקט מגורר

קורט בזיליקום יבש

1/4 כוס שמנת מתוקה

כליטר מים

כפית חמאה

 

אופן ההכנה-

מניחים בסיר כפית חמאה ובצל קצוץ, מטגנים כ-2 דקות עד לשקיפות.

מוסיפים את הכרשה חתוכה לפרוסות ואת קוביות הדלורית.

מאדים עוד כדקה ומוסיפים את המים.

מתבלים במלח, פלפל והתבלינים. סוגרים את הסיר , מעבירים לאש נמוכה לבישול של כחצי שעה.

משאירים כמה קוביות דלורית מהמרק לקישוט וטוחנים את המרק בבלנדר מוט למחית חלקה.

משלבים את השמנת .

 

להגשה – מקשטים בקוביות דלורית ומעט שמנת לקישוט

בתיאבון:)

IMG_8018

IMG_8023

 

IMG_8038

תגובות

תגובות