מרק ירקות כתומים וגריסים

IMG_4715

IMG_4673

 

אין יותר מנחם וטעים מצלחת מרק .

כמעט בכל יום בחורף, אני מתחילה את היום בבישול של סיר מרק.

ירקות כתומים נמצאים תמיד במקרר, בטטה,דלורית,גזר

וגם עשבי תיבול למרק – סלרי, שמיר ופטרוזיליה.

 

הכנתי מרק מכל הכתומים שהיו במקרר ,בתוספת תפוח אדמה ומעט גריסים.

IMG_4711

 

מרק נפלא, בריא וטעים 🙂

קל ופשוט להכנה.

 

 IMG_4672

IMG_4703

 

הצטרפו לקבוצת האוכל של מתנות קטנות 

 

המצרכים לסיר משפחתי -4 מנות לפחות

2 גזרים חתוכים לפרוסות/קוביות

בטטה גדולה חתוכה

בצל גדול קצוץ

שן שום חתוכה

ענף סלרי פרוס

תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות

חצי דלורית קטנה (או דלעת )

4-5 ענפי שמיר קצוץ

3 כפות גריסים

 

 

בסיר רחב מניחים כפית שמן זית, מטגנים את הבצל והשום כדקה, ומשלבים את שאר הירקות.

מטגנים כ3-4 דקות ומוסיפים גריסים ומים .

מתבלים במלח ופלפל שחור.

מבשלים כ-40 דקות עד לריכוך הירקות.

מוציאים חלק מהירקות וטוחנים בבלנדר .

משלבים חזרה למרק .

קוצצים שמיר טרי ומגישים.

בתאבון!

 

IMG_4678

IMG_4701

IMG_4703

IMG_4714

 

כנסו לעוד מתכוני מרקים 

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של מתנות קטנות 

 

כנסו לעמוד האינסטגרם שלי שווה !

תגובות

תגובות