מרק בטטה קרמי מושלם

 

   

הבטטה היא אחת מחומרי הגלם האהובים עלי.

גם טעימה וגם בריאה, כיף לאכול אותה בכל מצב.

והיתרון הכי גדול שלה שהיא עשירה ברכיבים תזונתיים בריאים.

 

הבטטה מהווה מקור לפחמימה טובה ומכילה כ-20 ויטמינים ומינרלים.

עשירה בבטא קרוטן המהווה מקור לוויטמין A,

עוד יש בה וויטמינים מקבוצה B ובפרט וויטמין B6,

מינרלים אשלגן, מגנזיום וברזל וכן בנוגדי החמצון החשובים ויטמין C וויטמין E.

 

אז אחרי כל הבריאות הזאת שלא נכין מרק טעים שמתאים בדיוק לעונה הזאת.

את המרק אפשר להכין בגירסת פרווה ללא מוצרי חלב או בגירסא חלבית 

אתן את שתי האופציות במתכון.

 

אני הכנתי את גירסת הפרווה/טבעוני

 

 

מצרכים-  לסיר מרק משפחתי 

קילו בטטה קלופה 

1 בצל גדול

כרשה בינונית

כף שמן זית או כף חמאה לחלבי

מלח, פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

להגשה- 

חופן גרעיני חמניה קלויים 

חופן עירית קצוצה

 

 

מחממים סיר כבד עם השמן ומשלבים בצל קצוץ וכרשה חתוכה.

מטגנים קלות 2-3 דקות ומשלבים את קוביות הבטטה.

מוסיפים מים עד כיסוי.

משלבים תבלינים.

מכסים ומבשלים כחצי שעה.

טוחנים את המרק בבלנדר למחית חלקה.

טועמים ומתקנים תיבול.

בשלב זה אם מעדיפים מרק חלבי משלבים 1/4 כוס שמנת לבישול.

לפרווה /טבעוני אפשר לשלב קרם קוקוס.

אני לא הוספתי דבר ויצא מאוד טעים, הבטטה פשוט כל כך עשירה וממש לא זקוקה לתוספות.

מוזגים לצלחות הגשה ומקשטים בגרעיני חמניה ועירית קצוצה .

בתאבון 🙂

 

כל מתכוני הלייט

 

 

כל מתכוני המרקים שלי 

 

אוכל טבעוני כאן 

תגובות

תגובות