מרק אפונה וירקות כתומים

IMG_6931

IMG_6910

 

 

אין יותר כיף ממרק חם ליום חורפי.

מרק שבקלות יכול לשמש כארוחה טובה ומשביעה .

אחד המרקים הכי אהובים אצלנו בבית הוא מרק האפונה.

אני משתמשת באפונה היבשה. המעניקה טעם דומיננטי נהדר של אפונה, בתוספת ירקות. 

המרק מתובל רק במלח ופלפל , ומקבל את טעמו העמוק מהאפונה והירקות.

 

בואו להכין,  

 

המצרכים-

כוס אפונה יבשה
כליטר וחצי מים או יותר
תפוח אדמה קטן
1/4 דלורית
בטטה קטנה
בצל גדול
שן שום
ענף סלרי
חופן שמיר
גזר קטן מגורד
מלח, פלפל

לחמם את המים בסיר ולהוסיף את האפונה , בטטה,תפוח אדמה,חצי בצל,דלורית,שום, שמיר וסלרי .

לבשל כ-40 דקות עד לריכוך.

IMG_6897

להוציא את ענף הסלרי ולטחון את המרק למחית חלקה.

IMG_6902

לטגן את חצי הבצל קצוץ, בכפית שמן, להוסיף גזר מגורד. לטגן קלות.

IMG_6898
 

להגשה למזוג את המרק לפזר מעט אפונה טריה ותערובת הגזר והבצל המטוגן.

איזה כיף שהחורף הגיע ,  ולו רק בגלל המרקים הטעימים .
בתיאבון 🙂

 

IMG_6909

 

IMG_6921

 

IMG_6920

אני פשוט מתה על המרק הזה <3

 

כנסו לעוד מרקים שווים 🙂

 

 

תגובות

תגובות