מעטפות פילו במילוי תותים ושמנת

IMG_5974

IMG_5938

IMG_5949

IMG_5979

כשהיינו ילדים,  וזה היה מזמן…

לא היו מעדני חלב ויוגורטים למיניהם עם תוספות ופינוקים.

הפינוק שלנו היה תותים חתוכים, מעט סוכר ושמנת חמוצה.

זה היה ה- מעדן. גם היום כשאני רוצה להתפנק אני מכינה צלחת קטנטונת עם מעט מהטוב הזה 🙂

 

סוף עונת התותים, נשארו כמה תותים מיותמים במקרר והייתי חייבת להכין מהם משהו.

הכנתי בצק פילו ממולא בשמנת ורפרפת תותים . יצא פשוט מעדן.

 

IMG_6052

המצרכים – ל 12 -15 יחידות

עלי פילו כמספר המנות

חמאה מומסת

2  שמנות חמוצות 400 מ"ל

5-4 כפות אבקת סוכר

סוכר וניל

כף קורנפלור

חלמון

לרפרפת התותים-

10-15 תותים

3 כפות כוס סוכר

1/2 כף קורנפלור

 

מסננים את השמנות כמה שעות במסננת עד לקבלת מירקם של גבינת שמנת.

מוסיפים אבקת סוכר,חלמון,וניל וקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.

מניחים את התותים הסוכר והקורנפלור בסיר קטן ומבשלים כ- 5 דקות עד להסמכה קלה. מקררים.

 

מורחים דף אחד של פילו במעט חמאה .חותכים ל- 4 ריבועים ומניחים אותם אחד על השני.

אני הנחתי את העלים בתבניות קטנות של טארטים. אפשר להניח גם על נייר אפייה.

ממלאים בכף גדושה של השמנת , מעליה כף של רפרפת התותים.

 IMG_5906 

סוגרים מעט את העלים מסביב.

מורחים במעט חמאה.

מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 180 כ- 40 דקות או עד הזהבה יפה של המאפים.

מגישים מיד.

טעים חם חם וטרי, 

 

IMG_5953 IMG_5964

 IMG_6030

תודה לחברתי המוכשרת חווה סתווי שבהשראת התמונה שהעלתה הכנתי את המאפים.

חווה שלחה לי תמונה של פלצ'ינטה – מאפה רומני ממולא בגבינה, שצולמה בקונדטוריה ברומניה.

טוב, שלי לא יצאו כל כך מושלמות כמו התמונה, מה שבטוח – יצאו טעימות 😉

13227106_10207694375509151_954551747588980981_n

 

 

תגובות

תגובות