מטבוחה מתכון – מתכון למטבוחה מרוקאית אסלית

 

מטבוחה מתכון – מתכון למטבוחה מרוקאית אסלית 

 

מתכון למטבוחה מרוקאית אסלית, הכי טעימה שאכלתי !

מטבוחה אמיתית כזאת שמתבשלת שעות על האש כמו ריבה טובה,

חריפה, סמיכה ומלאה בטעמים.

המתכון של אליזה חברתי הטובה בשלנית מחוננת מומחית במטבח מרוקאי, וזה מתכון שעובר מדור לדור.

אליזה מבשלת כמות גדולה של עגבניות וזה מספיק לכל השבוע וגם לחלק לילדים ולחברים .

סלט חובה במקרר – מתבל כל סנדוויץ וכל ארוחה.

 

תודה אליזה יקרה על המתכון – מתכון מופלא ממליצה לשמור ולהכין !

 

 

המצרכים להכנת מטבוחה-

5 קילו עגבניות טריות

3-5 פלפלים ירוקים חריפים (לפי טעם וחריפות שאוהבים)

ראש שום גדול כתוש

מלח, 

כף פפריקה מתוקה וחריפה (אם חסר חריפות)

שמן רגיל כחצי כוס או יותר 

איך מכינים מטבוחה מרוקאית אסלית חריפה ?

 

מטגנים או צולים בתנור את הפלפלים החריפים – זהירות בקיץ הם מאוד חריפים !

קולפים אותם וקוצצים.

חולטים את העגבניות – שופכים מים רותחים על העגבניות ולאחר כמה דקות ניתן לקלף את הקליפה בקלות.

לאחר שקילפנו את הקליפה, לחתוך לקוביות ולהניח בסיר כבד.

לכתוש לתוכו גם את השום ולהוסיף את הפלפלים החריפים, מלח ופפריקה.

לחמם את הסיר עד לרתיחה, להעביר לאש נמוכה מאוד ולבחוש מידי פעם.

הבישול בין 3-4 שעות – עד שהעגבניות הופכות למעין ריבה . 

בסיום הבישול לשלב את השמן ולהמשיך בישול עוד כמה דקות .

מאסנים בצנצנת במקרר.

מטבוחה אסלית מרוקאית , תכינו זה מופלא !

מטבוחה מתכון – מתכון למטבוחה מרוקאית אסלית 

 

מתכוני סלטים נוספים 

 

חזרה לדף הראשי !

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

תגובות

תגובות