מוקפץ קליל בקר-פטריות

 

  13575460_1137920626267959_121509083_o

 

בימי הקיץ הלוהטים הארוחות הכי פופולריות אצלי במטבח הן ארוחות מוקפצות.

כל הארוחה בסיר/ווק אחד, כמה דקות עבודה בלבד.

 

מכינים את רצועות הבקר או העוף במרינדה בראש.

לפני הארוחה – חותכים יפה את כל הירקות ומתחילים להקפיץ, תחילה את הבשר ואחר כך את הירקות.

במוקפצים אפשר לשלב המון ירקות וזה מה שכיףף.

 

 משלבים ביחד ומגישים מיד .

אפשר להגיש בתוספת אורז לבן או נודלס.

כל תהליך הבישול לוקח כ- 10 דקות .

מסוג המאכלים שכל אחד יכול להכין ,

 

 

 

 

המצרכים – ל- 4 מנות יפות

 

500 ג"ר רצועות עגל טרי אנטריקוט/סינטה

1 בצל סגול גדול פרוס דק

1 גזר גדול פרוס דק

שן שום פרוסה

1/2 פלפל ירוק חריף 

סלסלת פטריות טריות פרוסות

להשרייה של הבשר-

כף סויה 

כף צ'ילי מתוק

כף חומץ בלסמי

שן שום כתושה

חצי כפית פלפל שחור

כף דבש

כפית קורנפלור

 

אופן ההכנה-

משרים את רצועות הבשר במרינדה- סויה,צ'ילי,חומץ ,שום,קורנפלור ודבש.

13549268_1137918999601455_1973598346_o

מכינים את הירקות חתוכים.

 

מחממים ווק או מחבת טפלון עם מעט שמן זית.

מקפיצים תחילה את רצועות הבשר כ 2-3 דקות.

13589212_1137919046268117_483950902_o

מוציאים הצידה.

באותה מחבת מקפיצים את הירקות הפרוסים מספר דקות.

 

משלבים את רצועות הבשר ורבע כוס מים.

מקפיצים עוד כדקה 

13549192_1137929266267095_1610349555_o

מגישים מיד בתוספת אטריות או אורז.

 

 

בתאבון 🙂

 

 

תגובות

תגובות