מאפי שמרים במילוי פרג

 

מאפי שמרים אישיים מלאים בפרג עסיסי בניחוח הדרים,

כל המכורים לפרג- הגעתם למתכון הנכון!

 

את ההשראה למאפים הנהדרים האלה, קיבלתי מטיולי לווינה המהממת.  

בעת סיורי בשוק היפה נאשמרקט,

נתקלתי במאפה אוסטרי מסורתי הנקרא Mohnzelte- מאפה פרג כפרי.

הוא היה מפוזר בכמה קונדיטוריות ודוכנים בשוק.

13467823_1125993474127341_854746840_o

מאפה מבצק פריך מיוחד במילוי נדיב של פרג בניחוח הדרים משגע. 

בהיותי חובבת מושבעת של פרג ,כמובן שמיד קניתי ,

טעמתי ומיד נשבתי בקסמו של המעדן הזה.

 

13405687_1125997090793646_1561515392_o 13467688_1125997030793652_981116277_o

 

גלגלתי קצת בגוגל ומצאתי מתכון שנראה לי מתכון למאפה המקורי .

הבצק הוא בצק מיוחד שעשוי מתפוחי אדמה וקמח על בסיס בצק פריך.

אני עוד אכין גם אותו .

 

החלטתי להכין את המאפים, מבצק שמרים עדין, שקרוב בטעמו לבצק פריך.

שיכבה יחסית דקה מאוד של בצק והרבה מילוי.

יצאו מאפים מופלאים .

 

 

13646909_1141943299199025_1845216456_o

 

המצרכים ל- כ-24 מאפים 

 

500 ג"ר קמח

3/4  כף שמרים יבשים או 20 ג"ר טריים

1/3 כוס סוכר

2 ביצים

גרד לימון

סוכר וניל

1/2 כפית מלח

100 ג"ר חמאה קרה חתוכה לקוביות

כ- 1/2- 3/4 כוס חלב

 

מילוי- 300 ג"ר פרג טרי

3/4 כוס חלב

75 ג"ר חמאה

גרד מחצי לימון

גרד מחצי תפוז

3/4 כוס סוכר

ביצה

2 כפות ריבת הדרים או אחרת.(משמש, אפרסק)

כף קורנפלור

 

הכנת הבצק-

בקערת המיקסר מניחים קמח מנופה, סוכר, שמרים, ביצים וחצי כוס חלב.

מתחילים לערבל במהירות נמוכה. 

לאחר 5 דקות משלבים את קוביות החמאה , גרד הלימון .

לאחר לישה של כ- 5 דקות משלבים את המלח.

הבצק צריך לצאת רך ולהפרד מדפנות המיקסר.

בזמן הלישה אפשר להוסיף מעט חלב.

מעבירים לקערה, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ללילה .

 

הכנת הפרג-

מניחים בקלחת – פרג,סוכר,קורנפלור, חלב,ו חמאה ומחממים .

בוחשים כמה דקות עד להסמכה קלה .

מורידים מהאש.  משלבים ביצה,תבלינים וריבה.

מקררים לקירור מלא. אפשר להכניס למקרר.

מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים.

משטחים כל חלק למלבן גדול בעובי דק של כ- חצי ס"מ.

מניחים כף גדושה מילוי על צד אחד של המלבן במרווחים .

סוגרים עם החצי השני ויוצרים בעזרת כוס צורת עיגול.

 

13646782_1141944602532228_1633176878_o

מניחים בתבנית על נייר אפייה. דוקרים מעט את המאפים בעזרת מזלג.

 

מכסים ומשהים בצד לכחצי שעה לתפיחה.

מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור מחומם מראש על 170 מעלות.

אופים כ- חצי שעה או עד הזהבה יפה של המאפים.

 

13646909_1141943299199025_1845216456_o

לעוד תמונות שוות- 

כנסו לעמוד האינסטגרם שלי 

 

כנסו לעוד מתכונים שלי עם פרג 

תגובות

תגובות