מאפינס תפוחי עץ ותבלינים

 

 

 

IMG_0465

 

 

המאפינס נוחים להגשה ונראים תמיד יפה .

קל להכנה , אין צורך בהקצפות , הבלילה בחושה בקערה אחת.

אפשר להגיש חם עם כף גלידה .מנה אחרונה נהדרת קלה ונראית מיליון דולר…

 

בעוגות תפוחים ובכלל כשאני מכינה עוגות עם פרי, אני אוהבת לשלב תבלינים -קינמון ציפורן וגרידת תפוז ולימון.

 מוסיף טעם וניחוח מיוחד לעוגה.

במקום חלק מהקמח שילבתי שקדים טחונים וזה פשוט משדרג את העוגה.

 

 

 

המצרכים-   ל12 מאפינס גדולים או 15 קטנים

 

 

3 תפוחי גרנד סמיט  או זהובים גדולים  מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

2 כפות סוכר חום

חופן אגוזי מלך קצוצים גס

3 ביצים

1/2 כוס סוכר חום

1/4 כוס סוכר רגיל

3 כפות סילאן/דבש

1/3 כוס שמן

1/4 כוס מיץ תפוזים

1/2 כפית גרד לימון

1/4 כפית גרד תפוז

1/3 כוס שקדים טחונים

כוס קמח  (אפשר להחליף לקמח שיפון)

כפית גדושה אבקת אפייה

כפית קינמון

קורט ציפורן

להברשה סירופ מייפל או דבש

 

 

 

אופן ההכנה-

 

להניח את תפוחי העץ החתוכים בקערה להוסיף מעט גרד לימון 2 כפות סוכר חום וחופן אגוזי מלך

לערבב לתערובת אחידה

 

בקערה לטרוף ביצים עם סוכר , להוסיף שמן , מיץ תפוזים, סילאן ,גרד לימון ותפוז ותבלינים.

להוסיף את הקמח והשקדים ולערבב לתערובת אחידה.

למזוג לתבניות מאפינס כרבע כוס לכל תבנית.

מעל להניח כף גדושה מתערובת התפוחים.

                   

 

להכניס לתנור מחומם על 180 לכ30-40 דקות.

לאחר שהמפינס יוצאים מהתנור להבריש במייפל או בדבש.

 

בתאבון!

                  

 

 

 

תגובות

תגובות