מאפה שמרים במילוי פטריות

 IMG_2591   

 

IMG_2587

 

הכנתי בצק לפיצה/ פוקצ'ה מחצי קילו קמח.

מ- 2/3 בצק הכנתי את הפיצה, ומהשליש הנותר הכנתי כרוכית במילוי פטריות טריות.

יצא מאפה כל כך טעים שתוך דקה נעלם מהשולחן 🙂

מומלץ להכין כמות כפולה!

מאפה שמרים במלית של פטריות טריות עשירה .

קל וטעים בואו להכין,

האורחים יתלהבו…

 

הבצק-

500 ג"ר קמח

כף שמרים יבשים

כף סוכר

3 כפות שמן זית

2 כפיות מלח

כ- כוס וחצי מים.

מצרכים למלית פטריות-

סלסלת פטריות טריות פרוסות

1 בצל גדול פרוס

כפית שמן זית

כפית חמאה

חופן עלי בזיליקום טריים

כפית קמח

1/4 כוס שמנת מתוקה

חופן פרמזן מגורדת(כ-2 כפות)

מלח, פלפל

 

 

הכנת הבצק-

ממיסים את השמרים ברבע כוס מים וכפית סוכר, להתפחה ראשונית כ- 3 דקות.

בקערת המערבל מניחים קמח מנופה וסוכר.  מוסיפים את תערובת השמרים וחלק מהמים ומתחילים ללוש .

תוך כדי לישה מוסיפים מים ושמן. ממשיכים בלישה כ 5- דקות  . לקראת הסוף משלבים את המלח.

הבצק צריך לצאת רך מאוד ומעט דביק.

מעבירים לקערה משומנת , מכסים בניילון ומשאירים להתפחה כשעה וחצי בחורף.

בקיץ אפשר ורצוי להכין מראש ולאחסן לילה במקרר.   נוח לעבוד עם בצק קר.

 

מכינים את המלית

בסיר להניח שמן וחמאה,

להוסיף את הבצל ולטגן עד לשקיפות.

לשלב את הפטריות החתוכות, לטגן עוד כדקה ולהוסיף קמח,

תבלינים,ושמנת.

להוריד מהאש ולשלב בזיליקום קצוץ וגבינת פרמזן.

לקרר את התערובת לטמפרטורת החדר.

IMG_2578

לחלק את הבצק ל- 3 חלקים.

לרדד שליש למלבן כ- 40/30

להניח את המלית במרכז ולגלגל לכרוכית.

להעביר בתבנית אפיה -אינגליש קיייק.

 

לכסות בניילון ולהניח להתפחה של כ3/4 שעה.

למרוח את הכרוכית במעט שמן זית – אפשר לקשט עם שומשום מעל.

להכניס לתנור מחומם על 180 מעלות למשך כחצי שעה עד 40 דקות.

IMG_2583

להגיש לשולחן  חם וטרי !

בתאבון 🙂

IMG_2590

IMG_2593

IMG_2591

תגובות

תגובות