מאפה חגיגי של בצל תרד ומוצרלה טרייה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מאפה משגע וטעים בצורה יוצאת דופן !!!

הרעיון למאפה וההכנה של יובל בני המוכשר .

כאן מתכונים של יובל 

 

בצק לחמניות שהכנתי היה מונח במקרר.

יובל ראה אותו והחליט להכין לפנק אותנו במאפה לארוחת ערב.

 

יצא מאפה פשוט נפלא !!!

בצק רך ואוורירי ממש כמו עננים והטעמים של מתיקות עדינה ורכות משתלבים נפלא עם המלית.

 

 

המאפה הוכן  מרבע מהבצק – תבנית קוטר 20 

 

המצרכים (ל- 4 מאפים) 

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

4 כפות סוכר

1 ביצה

30 גר' חמאה רכה

כוס וחצי מים או יותר (תלוי בספיגת הקמח)

3/4 כף מלח

 

המלית למאפה אחד

בצל בינוני פרוס

כוס תרד טרי 

3 כפות שמנת מתוקה

עיגול מוצרלה פרסקה טרייה

2-3 כפות פרמזן מגורדת

הכנת הבצק- 

מנפים קמח לקערת המיקסר.

מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהמלח .

מפעילים את המיקסר על וו לישה.

מעבדים את הבצק כמה דקות עד לקבלת בצק במירקם מעט דביק.

מוסיפים את המלח ומעבדים עוד 2 דקות.

מעבירים לקערה משומנת מעט ומתפיחים כחצי שעה בחוץ.

מורידים מהנפח, מכסים שוב ומכניסים לקירור.

אני עובדת עם בצק קר בעיקר כי הוא משתבח בתפיחה במקרר וגם בגלל שכבר קיץ וחם מאוד בחוץ

מעדיפה לעבוד עם בצק קר.

אפשר לתת מנוחה לבצק של לילה או כמה שעות במקרר.

 

מחלקים את הבצק ל- 4 . מכל חלק מכינים מאפה אחד.

משמנים היטב תבנית בקוטר 20 עם שמן זית- בנדיבות.

מעבירים את הבצק ומשטחים מעט.

מכניסים את התרד למיקרו לחליטה קצרה של כדקה.

קוצצים אותו מעט ומערבבים עם השמנת המתוקה , מעט מלח ופלפל.

קוצצים את הבצל ומניחים על הבצק תוך כדי שדוחפים את הבצק לצדדים.

ממליחים ומפלפלים מעט.

מגרדים מעט מגבינת המוצרלה מעל הבצל.

מפזרים את התרד בצורה אחידה.

מניחים את המאפה להתפחה של כ- 40 דקות.

מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש על 200 מעלות רבע שעה,בתחתית התנור.

לאחר רבע שעה מפזרים את המוצרלה שנותרה והפרמזן וממשיכים באפייה של עוד כ- 5 דקות על 180 מעלות במרכז התנור.

זהו המאפה מוכן !

פנקו את עצמכם ותכינו 

 

 

 

מאפי פוקצ'ה נוספים 

מתכוני שבועות כאן 

 

 

תגובות

תגובות