מאפה זעתר שמרים במילוי גבינות עיזים

 

 

 

 

מאפה שמרים מפתיע ומרהיב ביופיו.

המאפה מורכב מכרוכיות מחוברות לשבלול גדול .

הכרוכיות ממולאות במילוי נדיב של תערובת גבינות המתובלות בזעתר טרי.

גבינות עיזים וזעתר – שילוב מנצח של טעמים .

יוצא מאפה מושלם גם מרהיב ויפה וגם טעים.

 

 

להכנת שני מאפים לתבנית בקוטר 26 עגולה.

 

המצרכים לבצק-

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

כף מלח

כף סוכר

3 כפות שמן זית

כ- כוס ושלושת רבעי מים או יותר

המצרכים למילוי-

300 גר' גבינה מוצקה למאפים (השתמשתי בגבינה של השף הלבן)

50 גר' גבינת פרומעז

50 גר' פרמזן מגורדת

50 גר' פטה עיזים

2 כפות גבינת שמנת

חופן נדיב עלי זעתר טריים

(אם אין, אפשר להשתמש בכפית תבלין זעתר )

פלפל שחור

מלח – אם חסר

 

 

 

 

מתחילים עם השמרים-

ממיסים את השמרים ברבע כוס מים וכפית סוכר, להתפחה ראשונית כ- 3 דקות.

בקערת המערבל מניחים קמח מנופה וסוכר.  מוסיפים את תערובת השמרים וחלק מהמים ומתחילים ללוש .

תוך כדי לישה מוסיפים מים ושמן. ממשיכים בלישה כ 5- דקות  . לקראת הסוף משלבים את המלח.

הבצק צריך לצאת רך מאוד ומעט דביק.

מעבירים לקערה משומנת , מכסים בניילון ומשאירים להתפחה כשעה.

אפשר ורצוי להכין מראש ולאחסן לילה במקרר. בקיץ הרבה יותר נוח לעבוד עם בצק קר.

מחלקים את הבצק ל – 2

מכל חלק יוצרים מאפה בקוטר 26

מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.

מחלקים כל חלק ל- 3 

מרדדים כל חלק למלבן צר וארוך 

מניחים 1/6 מהמלית לאורך המלבן ומגלגלים לכרוכית.

מניחים בצורת שבלול על נייר אפייה.

כך עושים עם שני החלקים הנותרים ומחברים אותם לשבלול אחד גדול.

מתפיחים כשעה.

מערבבים 1/4 כוס שמן זית עם כף זעתר (תבלין) ומורחים בעדינות את המאפה.

מכניסים לתנור מחומם 190 מעלות לכ- 45-50 דקות אפייה .

מגישים את המאפה חמים וטרי !

 

איזה ריח 🙂

 

חג שבועות שמח 🙂

 

כנסו לכל מתכוני שבועות  

 

כל מאפי השמרים שלי  

 

 

תגובות

תגובות