מאפה בטטה פסטו וגבינות

IMG_4668

IMG_4671

 

מאפה מבצק בסיסי של לחם-פוקצ'ה .

הרעיון במאפה מעט בצק והרבה מילוי.

שילבתי טעמים שמאוד התחברו ויצרו ביס מושלם.

בטטה אפויה, בצל ירוק, פסטו בזיליקום ריחני ושילוב של גבינות .

מאפה מושלם מתאים לפינוק משפחתי או לאירוח.

 

הכמות של הבצק היא לשני מאפים  (אפשר בחצי השני להשתמש להכנת פוקצ'ה קטנה).

IMG_4666

4 כוסות קמח

כף שמרים יבשים

כף סוכר

כף שמן זית

כ-כוס ורבע מים או יותר 

כף מלח

 

מתחילים בהכנת הבצק-

מכניסים למיקסר את הקמח והשמרים , מערבבים היטב ומוסיפים את שאר המרכיבים.

לשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מעבירים לקערת משומנת במעט שמן זית.

מכסים ומתפיחים כשעה.

אני ממליצה להכניס למקרר ללילה.

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.

 

המילוי- לחלק אחד.

מאפה בתבנית עגולה קוטר 22

בטטה גדולה אפוייה בתנור

2 בצלים ירוקים קצוצים

3-4 כפות פסטו בזיליקום

חופן פטה עיזים/רגילה מפוררת

חופן קצ'קבל מגורדת /או גאודה/מוצרלה

 

מרסקים את הבטטה לפירה חלק.

משלבים לבטטה את הבצל הקצוץ ומעט מלח ופלפל .

IMG_4646

מקמחים משטח עבודה ומשטחים את הבצק למלבן דק מאוד .

מורחים שכבה נדיבה של פסטו.

מעליה מניחים את הבטטה .

IMG_4648

מפזרים את הגבינות חותכים לרצועות ומגלגלים לשבלולים.

IMG_4651

 

מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן זית.

מניחים את השבלולים צמודים זה לזה בתבנית.

IMG_4652

מכסים ומתפיחים כחצי שעה לפחות.

מכניסים לתנור מחומם 180 לאפייה של כחצי שעה.

 

מגישים חם וטרי !

IMG_4661

IMG_4668

 

בתאבון 🙂

 

 

IMG_4666

 

כנסו לעוד מתכוני לחמניות שלי  

תגובות

תגובות