לחמניות תירס ובטטה

 

  

קרה לכם לא פעם, שנשארו לכם קלחי תירס במקרר, או כאלה שבושלו ולא נאכלו?

זה מה שקרה לי הבוקר,- שני קלחי תירס מיותמים במקרר. 

מיד בושלו במים ועם כמה תוספות יצאו לחמניות – מאפינס נפלאות.

 

 

 

 

המצרכים-

2 קלחי תירס טריים (אפשר קפוא כשהעונה נגמרת)

בטטה בינונית

20 ס"מ של כרשה

בצל בינוני

ביצה

1/2 כוס שמנת לבישול או חלב

חופן בזיליקום טרי – אפשר כל ירק שאוהבים

2 כפות קמח כוסמין (או רגיל)

כפית אבקת אפייה

מלח, פלפל

100 ג"ר גבינה צהובה – מנצ'יגו, גאודה, אמנטל מה שאוהבים – מגורדת

2 כפות פרמז'ן

 

 

חותכים את הבטטה לקוביות קטנות .

מניחים על נייר אפייה משומן בשמן זית.

מכניסים לאפייה בתנור 190 מעלות כחצי שעה.

מבשלים את קלחי התירס במים רותחים כ- 10 דקות.

בעזרת סכין חדה חותכים את גרעיני התירס.

מניחים את הכרשה בקערה ומכניסים ל 2 דקות למיקרו לריכוך קל.

מכניסים למעבד מזון- בצל, כרשה ,חצי מכמות גרעיני התירס ובזיליקום.

טוחנים למחית חלקה.

מעבירים לקערה ומשלבים את שאר המצרכים.

מרפדים תבנית שקעים בריבועי נייר משומנים בשמן זית.

מניחים כף גדושה של תערובת .

מזלפים מעט שמן זית מלמעלה.

מכניסים לאפייה של כ 30-40 דקות 180 מעלות.

מגישים חם ונהנים 

 

 

 

אפשר להכין מהתערובת לביבות או פשטידה 

כל המתכונים הצמחוניים שלי 

תגובות

תגובות