לחמניות של פסח

IMG_4828

IMG_4836

 

 

לחמניות של פסח מקמח מצה הכי פשוט.

לפני שיצאו כל הקמחים המיוחדים שיש היום בשוק, אלו הלחמניות שהסבתות הכינו.

כמעט כל יום בבוקר בשבוע של פסח אני מכינה תבנית של לחמניות כאלה.

במשך השנים הורדתי את כמות השמן במתכון המקורי .

יוצאות לחמניות מעולות ,ועד סוף היום לא נשאר פירור.

 

בואו להכין 

לחמניות לפסח כ- 100 קלוריות ללחמניה – ראו הוזהרתם 😉

 

המצרכים ל- 24 לחמניות

2 כוסות מים

1/4 כוס שמן

1/2 כפית מלח

קורט פלפל שחור – לא חובה

2 כוסות קמח מצה

כפית אבקת אפייה

4 ביצים

 

אפשר להוסיף תבלינים יבשים כמו אורגנו, קימל טחון או בזיליקום.

 

ההכנה-

מרתיחים את המים המלח והשמן בסיר.

ברגע הרתיחה, מורידים מהאש ומשלבים מיד את הקמח ואבקת האפיה.

IMG_4807

טורפים היטב לתערובת אחידה.

IMG_4809

בשלב הבא משלבים ביצה אחר ביצה לתוך התערובת. אני ממליצה להעזר במיקסר ידני,

התערובת יוצאת אחידה ויפה.

IMG_4813

 

יוצרים כדורים בעזרת ידיים לחות ומניחים על נייר אפייה.

IMG_4814

מכניסים לאפייה בתנור מחומם על 170 מעלות טורבו, לאפייה של כ- 40 דקות .

לקראת סוף האפייה מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 150 .

מניחים ללחמניות להתקרר בתוך התנור כחצי שעה.

IMG_4829

IMG_4835

IMG_4837

חג שמח 🙂

והבונוס-

המתכון של הלחמניות מעולה גם להכנת קניידלך 

כנסו למתכון של קניידלך מתובלים 

תגובות

תגובות