לחמניות שבלול נתלשות תרד ופטריות

 

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

 

לחמניות שבלול נתלשות בשני טעמים – תרד ופטריות.

לחמניות רכות ואווריריות פשוט  בטעם מופלא.

שלבתי גם קמח מלא במתכון.

מגישים את המאפה לשולחן והוא פשוט גונב את ההצגה – נחטף מהשולחן 🙂

המצרכים לבצק – לתבנית קוטר 26 

300 גר קמח לחם

100 גר' קמח מלא (לא חובה )

כף שמרים יבשים

כפית דבש/סוכר

2 כפות שמן זית

כף שטוחה מלח

כ- כוס וחצי מים 

מצרכים למלית תרד וגבינות-

קופסא עלי תרד טריים

150 גר' קוטג' 

50 גר' פטה עיזים מפוררת

3 כפות שמנת מתוקה

מלח,פלפל,

 

מצרכים למלית פטריות-

סלסלת פטריות טריות פרוסות

1 בצל גדול פרוס

כפית שמן זית

כפית חמאה

חופן עלי בזיליקום טריים

כפית קמח

1/4 כוס שמנת מתוקה

חופן פרמזן מגורדת(כ-2 כפות)

מלח ופלפל

 

הכנת הבצק-

ממיסים את השמרים ברבע כוס מים וכפית סוכר, להתפחה ראשונית כ- 3 דקות.

בקערת המערבל מניחים קמח מנופה.  מוסיפים את תערובת השמרים וחלק מהמים ומתחילים ללוש .

תוך כדי לישה מוסיפים מים ושמן. ממשיכים בלישה כ 5- דקות  . לקראת הסוף משלבים את המלח.

הבצק צריך לצאת רך מאוד ודביק, אם חסר מים מוסיפים במהלך הלישה.

ככל שהבצק יכיל יותר נוזלים – כך הלחמניות יהיו יותר אווריריות ורכות.

 

מעבירים לקערה משומנת , מכסים בניילון ומשאירים להתפחה כשעה.

בקיץ מומלץ להכניס להתפחה במקרר – לילה או כשעתיים לפחות.

מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים.

מקמחים היטב משטח עבודה.

מרדדים למלבן גדול בעובי דק

מורחים את מלית התרד על הבצק.

חותכים לרצועות ,מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית על נייר אפייה , צמודים זה ללזה.

   

כך עושים גם עם המלית של הפטריות.

 

מניחים להתפחה כשעה.

 

 

מורחים בעדינות בשמן זית ומכניסים לתנור מחומם על 190 מעלות 30-40 דקות .

 

מגישים חם וטרי 🙂

והריח סוףףף 

תולשים ונהנים 

 

כל מתכוני הלחמניות שלי 

תגובות

תגובות