לחמניות שבלול במילוי פלפלים קלויים

14123315_1178668858859802_1253243131_o

14139067_1178668688859819_1651003921_o

 

לחמניות מלוחות טעימות ומצוינות לאירוח.

טעמים נפלאים שמשתלבים בפה לביס מושלם.

 

הבצק הוא בצק של פוקצ'ה.

אני אוהבת להכין אותו מראש ולהכניס לקירור.

אפשר גם להכין באותו יום, אך להקפיד על התפחה טובה.

כך יוצא בצק אוורירי ורך.

 

בואו להכין, האורחים יתלהבו !

 

14191757_1183573841702637_60214612_o

 

 

 

חצי קילו קמח רגיל/לחם

כף שמרים יבשים

כף סוכר

כף שמן זית

כף מלח

כ- כוס וחצי מים

 

המילוי-

4-5 פלפלים בצבעים שונים (אפשר לשלב גם פלפל חריף למי שאוהב)

שן שום כתושה

כף שמן זית

גבינת קוטג' (משתמשים  בערך בחצי קופסה)

50 ג"ר פרמזן מגורדת

100 ג"ר פטה עיזים מפוררת

אורגנו

פלפל שחור

14191757_1183573841702637_60214612_o

הכנת הבצק-

מנפים לקערת המיקסר את הקמח. מוסיפים את שאר המרכיבים ומתחילים בלישה איטית.

לשים 5-7 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק.

מעבירים לקערה משומנת במעט שמן זית.

מכסים בניילון ומשאירים להתפחה של כשעה בחוץ.

אני בשלב הזה מכניסה למקרר למנוחה של כמה שעות או יום.

הבצק הרבה יותר נוח לעבודה כשהוא קר.

 

הכנת הפלפלים-

מכניסים את הפלפלים לתנור על מצב גריל לצלייה של בערך 20 דקות.

הופכים אותם כך שיצלו טוב מכל הצדדים.

אפשר להכין את הפלפלים גם על המנגל או על פלנצ'ה.

לאחר שהפלפלים התקררו מעט, קולפים אותם וחותכים לרצועות.

מוסיפים לפלפלים שן שום כתושה כף שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור.

מניחים בצד לספיגת הטעמים לפחות רבע שעה.

14139159_1178668748859813_2076292599_o

מחלקים את הבצק ל- 2

מרדדים כל חלק למלבן גדול בעובי של כחצי ס"מ.

מורחים 2-3 כפות קוטג',

מניחים את הפלפלים הקלויים מעל, מפזרים את הגבינות, ומתבלים באורגנו .

 

14139371_1178668762193145_1732793441_o

חותכים לרצועות ברוחב 2-3 ס"מ ומגלגלים לשבלול.

14163567_1178668772193144_1153329606_o

 

מניחים בתבנית על נייר אפייה .

מכסים ומתפיחים כשעה .

 

14163582_1178668765526478_1044344547_o

מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור מחומם מראש על 180 לאפייה של כחצי שעה עד 40 דקות.

 

מגישים את המאפה חם וטרי !

 

14139244_1178668868859801_1650812893_o

 

בתאבון 🙂

 

14139067_1178668688859819_1651003921_o

 

כנסו לדף של הבלוג בפייסבוק

מתנות קטנות התפריט היומי   

 

 בואו לעקוב אחרי גם באינסטוש 

 

 

 

תגובות

תגובות