לחמניות מחמצת במילוי תרד וגבינת פטה

IMG_3079

 

 

כשטועמים לחם מחמצת לא חוזרים לאכול לחם רגיל – כי הוא כבר חסר טעם.

 אני מכינה לחם מחמצת לפחות פעם בשבוע והתענוג גדול, כייף אמיתי,

חוויה גם להכין וגם.. לאכול כמובן.

IMG_2596

IMG_2603 

IMG_2608

 

יש אתרים  מצויינים שאפשר ללמוד על מחמצת כמו אתר "הנחתום"  מתכונים והסברים מפורטים וברורים.

אני הכנתי את המחמצת הראשונה שלי  לפי ההוראות של תומר, כנסו לקישור  כאן

לעוד מידע כנסו לקרוא   – 'לחם מחמצת למה זה חשוב '

 

הכנתי לחמניות עם מחמצת –

לחמניות המכילות חלב וחמאה במילוי גבינות פטה ותרד טרי.

יצאו לחמניות מפנקות – ממש ארוחה שלמה בלחמניה.

כמובן אפשר להמיר את המחמצת בשמרים רגילים.

המחמצת משמשת במקום שמרים. 

זמן התפחה של מאפי מחמצת הוא רב יותר מאשר שמרים רגילים.

 

המצרכים לבצק – כ- 18 לחמניות

500 ג"ר קמח לחם

220 ג"ר מחמצת או 25 ג"ר שמרים טריים /כף יבשים

כ- 300 מ"ל חלב

75 ג"ר חמאה רכה

כף דבש

כפית גדושה מלח

המילוי-

100 ג"ר גבינת פטה

100 ג"ר פטה עיזים

כ- 2 כוסות עלי תרד טריים

2 כפות פרמזן מגורדת

3 כפות שמנת מתוקה

 

אופן הכנת הבצק-

מניחים במיקסר את כל המצרכים ,ומפעילים על וו הלישה. 

לשים כמו בצק שמרים רגיל כ 5-7 דקות . עד לקבלת בצק רך וגמיש.
 .
למעבירים לקערה ומכסים בניילון .

משאירים להתפחה בחוץ בחדר קריר כ 4 שעות. (אם משתמשים בשמרים רגילים, חצי שעה התפחה בחוץ ולהכניס למקרר.)
עם מחמצת – לאחר 4 שעות בחוץ מכניסים למקרר ל- 24 שעות.

מכינים את המלית- 

חולטים את התרד ,סוחטים וקוצצים דק.

מערבבים את כל חומרי המלית – גבינות תרד ושמנת.

מרדדים בצק לעובי של כ-2 סמ , מחלקים לריבועים , 

מניחים כף גדושה על כל ריבוע ,ומהדקים מסביב.

IMG_3049

IMG_3050

מניחים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה , צמודות זו לזו.

IMG_3051

מכסים בניילון לא הדוק ומניחים להתפחה של כ- 4 שעות . ( עם שמרים רגילים כ- שעה)

מברישים בביצה טרופה עם מעט חלב ודבש.

IMG_3053

מכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות לאפייה של כ- 40 דקות או עד הזהבה יפה של הלחמניות.

IMG_3068

 

בתאבון 🙂

IMG_3084

IMG_3087

 

כל מתכוני הלחמניות שלי 

 

 

חזרה לעמוד הראשי !

 

תגובות

תגובות