לחמניות יוגורט במילוי פטה עיזים וזעתר

IMG_7028

 

IMG_6973

 

IMG_7048

 

ארוחת בוקר מפנקת חייבת לחמניות טריות וחמות.

אלו לא סתם לחמניות, הן מכילות גם יוגורט בבצק המעניק טעם,אוריריות ורכות נהדרת.

לחמניות היוגורט הממולאות מושלמות  ומתאימות בדיוק לפינוק שכזה.

 

המילוי גבינת פטה עיזים ועלי זעתר – טעמים מנצחים ומתאימים לי מאוד.

אפשר לשלב גבינות אחרות לפי טעם אישי.

 

 

להכנת 24 לחמניות 

 

קילו קמח

2 כפות סוכר

2 כפות שמן זית או רגיל

גביע יוגורט 150 מ"ל

2 כפות שמרים יבשים

כ- 3 כוסות מים

כף מלח

למילוי- כ- 150 ג"ר גבינה פטה עיזים מפוררת בתוספת עלי זעתר טריים.

 

 

בקערת המיקסר להניח קמח מנופה וסוכר, להוסיף שמרים, יוגורט ומעט מים ולהתחיל בלישה.

תוך כדי הלישה להוסיף את שארית המים. 

לקראת הסוף לשלב את המלח.

הבצק צריך לצאת רך ומעט דביק. אם חסר מים אפשר להוסיף.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן. מכסים בניילון , לא הדוק.

מניחים להתפחה – כשעה וחצי.

 

IMG_6932

 

לאחר שהבצק תפח , מורידים אותו למשטח עבודה.

מחלקים את הבצק ל- 24 חלקים שווים. ומכדררים.  

IMG_6934

מכסים בניילון כדי למנוע התייבשות.

מפוררים את הגבינה ומוסיפים עלי זעתר טריים.

IMG_6937   IMG_6939

פותחים כל עיגול בצק, ממלאים במלית הגבינה וסוגרים את הבצק.

יוצרים צורת לחמניה עגולה.

IMG_6942

מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה.

מניחים להתפחה של כשעה מכוסה בניילון לא הדוק.

כך נראות הלחמניות לאחר ההתפחה – שמנמנות ויפות 😉

IMG_6944   

למרוח בעדינות בביצה טרופה ולפזר קצח/שומשום/פרג

IMG_6946

להכניס לתנור מחומם מראש ל- 190 מעלות.

לאחר 10 דקות להנמיך טמפרטורה ל- 180 לעוד כ- 20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות יפה 

 

IMG_6968

הלחמניות מתאימות לאירוח חלבי או לארוחת בוקר/ערב מפנקת 

בתאבון 🙂

 

IMG_7046

IMG_7038

 

IMG_7058

 

תגובות

תגובות