לחמניות טחינה ירוקה

IMG_2652

 

פינוק של לחמניות רכות וטעימות בתוספת פסטו טחינה.

השילוב טעים ומעניין וגם כמובן יפה למראה.

השילוב של הטחינה עם הבזיליקום יוצא מושלם, כדאי לאמץ גם

כשמכינים טחינה רגילה כרוטב.

הבונוס בלחמניות הוא שילוב הטחינה משומשום מלא, שהיא בעלת ערכים תזונתיים

רבים ובעיקר הרבה יותר סידן מטחינה רגילה.

 

 

אז בפעם הבאה שמגיעים האורחים תפתיעו אותם עם הלחמניות הנהדרות והיפות האלה,

 

מצרכים לבצק- כ- 26 לחמניות

חצי קילו קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

2 כפות שמן זית

1 כף מלח

כ- כוס וחצי מים

 

למילוי-

10 כפות טחינה משומשום מלא (אפשר רגילה)

2 כוסות בזיליקום

1 שן שום

2 כפות מיץ לימון

כ- 1/4 כוס מים או יותר

 

אופן ההכנה-

הכנת הבצק-

ממיסים את השמרים ברבע כוס מים וכפית סוכר, להתפחה ראשונית כ- 3 דקות.

בקערת המערבל מניחים קמח מנופה וסוכר.  מוסיפים את תערובת השמרים וחלק מהמים ומתחילים ללוש .

תוך כדי לישה מוסיפים מים ושמן. ממשיכים בלישה כ 5- דקות  . לקראת הסוף משלבים את המלח.

הבצק צריך לצאת רך מאוד ומעט דביק.

מעבירים לקערה משומנת , מכסים בניילון ומשאירים להתפחה כחצי שעהץ

מכניסים לקירור לפחות ל- 4 שעות.  אני הכנסתי ללילה.

יותר נוח לעבוד עם בצק קר. 

 

מכינים את המלית-

מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון או קוצצים בבלנדר ידני למחית חלקה.

IMG_2622

המירקם צריך לצאת כמו קרם שאפשר יהיה למרוח אותו.

מרדדים את הבצק לעובי של כ- ס"מ .

קורצים עיגולים בקוטר של כ- 6 ס"מ.

מורחים שכבה דקה של מילוי על כל עיגול בצק .

IMG_2629 IMG_2630

IMG_2631

IMG_2632

 

IMG_2635

IMG_2636

מניחים את העיגולים אחד לצד השני ומגלגלים.

חותכים לחצי ומניחים  כל חצי בתוך תבנית שקעים.

מכסים בניילון לא הדוק ומתפיחים כשעה.

לפני האפייה מורחים את הלחמניות במעט שמן זית.

מכניסים לתנור מחומם על 180-170 לאפיה של כחצי שעה.

 

IMG_2648

IMG_2659

IMG_2654

 

IMG_2666

 

 

 

תגובות

תגובות