לחמניות בצל פיקנטיות

 

 

 

 

לחמניות בצל חלביות פיקנטיות, לארוחה מפנקת .

את טעם הבצל אפשר להרגיש גם בתוך הבצק וגם במילוי.

בתוך הבצק שילבתי גבינת שמנת בטעם בצל, שגם נותנת טעם

בצלי לבצק וגם מירקם רך ואורירי. ( אם אין גבינת שמנת בצל – אפשר להשתמש בגבינת שמנת רגילה

ולהוסיף שבבי בצל )

יצאו לחמניות פשוט מושלמות .

הכנתי בצק מחצי קילו קמח , חילקתי את הבצק ל- 2.

כל חלק הכנתי בצורה אחרת ובמילוי קצת שונה … שיהיה מעניין על השולחן,

יוצאות כ- 24 לחמניות אישיות.

 

 

להכנת הבצק-

500 ג"ר קמח

כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

25 ג"ר חמאה

100 ג"ר גבינת שמנת בטעם בצל 

כף שבבי בצל מיובשים

1 ביצה

כף שטוחה מלח

כ- כוס חלב

 

למילוי הראשון בצל וזיתים-

בצל ירוק פרוס דק

3 כפות גבינת שמנת בטעם בצל

כ- 10 זיתי קלמטה חתוכים

100 ג"ר גבינה צהובה מגורדת – אני השתמשתי באמנטל אפשר כל גבינה גאודה/קצ'קבל

2 כפות פרמזן מגורדת

 

למילוי השני- מילוי בצלים-

בצל אדום קצוץ

מעט שמן זית

בצל ירוק חתוך

מטגנים את הבצל האדום בשמן זית מספר דקות.

משלבים את הבצל הירוק ומתבלים במעט פלפל שחור

 

הכנת הבצק-

בקערה המיקסר מניחים את השמרים עם הסוכר וחלק מהחלב.

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהמלח ושבבי הבצל.

 

מתחילים לערבל במהירות נמוכה. לאחר איחוד המרכיבים ממשיכים ללוש עוד כ- 6 דקות.

בודקים בזמן הלישה אם חסר נוזלים ,מוסיפים מעט חלב.

לקראת סוף הלישה משלבים את המלח ושבבי הבצל.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון לא הדוק.

מניחים להתפחה של כשעה.

לאחר שעה מרדדים את הבצק למלבן גדול.

מגלגלים לכרוכית ומקפלים לשבלול.

מניחים בקערה לתפיחה של שעה נוספת.

מחלקים את הבצק ל- 2

מרדדים את החלק הראשון למלבן גדול בעובי דק מאוד 2 מ"מ.

מורחים גבינת שמנת , מפזרים בצל ירוק, זיתים פרמזן וגבינה צהובה.

 

חותכים לרצועות ברוחב של כ- 3 -4 ס"מ מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית.

מכסים ומתפיחים עוד כשעה.

מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכ- 40 דקות אפייה.

 

 

את החלק השני של הבצק מחלקים ל- 12 חלקים.

כל חלק מרדדים למלבן , מניחים כף תערובת בצל אדום וסוגרים

לצורת לחמניה.  מניחים את הלחמניות צמודות זו לזו בתבנית.

לאחר התפחה של שעה, מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעט קצח.

מכניסים לאפייה 180 מעלות כ- 40 דקות.

בתאבון !

 

 

תגובות

תגובות