לחם שיפון כפרי

12632898_1036542659739090_1010055548_o (1)

12596934_1036542846405738_2111589404_o (1)

 

 

 

 

 

לחם כפרי אמיתי קראנצ'י ואורירי, פשוט חלום.

ואפשר להכין אותו לבד בבית .

הלחם יוצא אוורירי הודות להתפחות הרבות ואחוז נוזלים גבוה בבצק.

אפשר לשלב גם קמחים אחרים ותוספות אחרות כמו- זיתים, אגוזים,צימוקים ועוד.

בלחם שהכנתי שילבתי זירעי פישתן.

 

בואו להכין, מבטיחה לכם שתהנו 🙂

12632898_1036542659739090_1010055548_o (1)

 

 

המצרכים-

כוס וחצי קמח לחם

כוס וחצי קמח שיפון מלא

כוס קמח כפרי

3/4 כף שמרים יבשים (20 ג"ר טריים )

כף סוכר

כף שמן זית

כף  מלח

2-3 כפות זירעי פשתן  

1/2 2 כוסות מים 

לקימוח הלחם –

כפית סולת, 2-3 כפות קמח

 

הכנת הבצק-

ממיסים את השמרים ברבע כוס מים וכף סוכר. מניחים בצד להתפחה קלה.

מנפים את הקמחים לקערת המיקסר.

מוסיפים לקמחים את תערובת השמרים, וחלק מהמים ומתחילים בלישה, משלבים את

יתרת הנוזלים בהדרגה ואת השמן.

לאחר כ-8 דקות לישה משלבים גם את המלח. ממשיכים בלישה עוד כדקה.

הבצק יוצא דביק מאוד .

12631258_1036543489739007_862064481_o

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון לא הדוק.

מניחים להתפחה של כשעה וחצי.

לשים מעט את הבצק בידיים בתנועות קיפול, מעבירים לקערה , מכסים בניילון ומכניסים למקרר, ללילה.

לפחות 12 שעות.

מוציאים את הבצק, ומניחים בצד לחצי שעה.

12631132_1036543423072347_1302162619_o (1)

משלבים את התוספות לבצק – אני שילבתי זירעי פישתן. מטמיעים היטב בבצק.

IMG_0208

יוצרים כיכר לחם יפה .

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את הקמח והסולת לציפוי הלחם.

מעבירים את כיכר הלחם לתבנית ומצפים אותה בקמח.

מכסים בניילון לא הדוק ומתפיחים כשעה וחצי לפחות.

חצי שעה לפני סוף ההתפחה מדליקים את התנור לחום 240 מעלות

חורצים חתכים על גבי הלחם.

מכניסים לתנור, זורקים כוס קוביות קרח בתחתית התנור.

 

לאחר 10 דקות מורידים את חום התנור ל- 220 מעלות לעוד 10 דקות.

ועוד 20-25 דקות בחום 190 מעלות.

 

מוציאים את הלחם מהתנור .

מתאפקים ומחכים שיתקרר לפני שחותכים 😉

12630806_1036542579739098_1039745710_o (1)

12596934_1036542846405738_2111589404_o (1)

12596702_1036543346405688_189148576_o (1)

תגובות

תגובות