לחם שום מתובל

14114574_1178645932195428_1678848840_o

14123463_1178646218862066_333387854_o

לחם שום מתובל, טעים וקריספי.

בצק של פוקצ'ה ומעליו שמן זית מתובל – מאפה שהוא פשוט תענוג.

נישנוש מצויין לאירוח,  מתחסל לפני שהארוחה מתחילה.

 

14152058_1178646202195401_740802900_o

 

 

המצרכים ל 2 לחמים-

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

כף סוכר

כף שמן זית

כ – כוס וחצי מים

כף מלח

 

לתערובת השמן-

6 כפות שמן זית

1-2 שיני שום כתוש

1/2 כפית פלפל צ'ילי

כפית אורגנו יבש

כפית בזיליקות יבש או חופן בזיליקום טרי קצוץ דק דק

כפית פטרוזיליה יבשה.

 

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים סוכר ומים ומתחילים בלישה.

משלבים את השמן והמלח.

לשים כ- 5-7 דקות. הבצק צריך לצאת רך ודביק.

מעבירים לקערת משומנת במעט שמן זית. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.

אפשר גם להכניס לילה במקרר.

מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים.

מורחים נייר אפייה במעט שמן, ופותחים כל חלק לצורת מלבן .

מכסים ומניחים להתפחה של כשעה.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מורחים את הבצקים בתערובת השמן והתבלינים.

 

14087760_1178645802195441_1413783077_o

 

חותכים לרצועות ומכניסים לאפייה של כ- חצי שעה.

 

14139311_1178645642195457_1591138111_o

לאחר שהמאפה יוצא מהתנור מברישים בתערובת השמן הנותר.

14163993_1178645922195429_1061738661_o

 

מגישים חם וטרי

בתאבון !

 

14114661_1178645882195433_2091941503_o

 

14114743_1178646248862063_1708733689_o

 

 

 

בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם 

 

 

 

 כנסו לדף של הבלוג בפייסבוק- מתנות קטנות התפריט היומי 

 

 

 

 

 

 

 

 

תגובות

תגובות