לחם קופים עם הפתעות קטנות Monkey bread

 

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי !

 

 

IMG_8126

IMG_8135

 

IMG_8126

IMG_8141

לחם קופים – עוגת שמרים בניחוח קינמון משגע,

במקור עוגה מהמטבח ההונגרי שנקראת – אורנגלושקה.

ההונגרים ממלאים בריבת משמש וטובלים בהרבה אגוזים וקינמון .

 

אופים ומגישים חם לשולחן , כל אחד תולש לו כדור בצק רך ונימוח , בריח קינמון משגע.

פשוט עוגה שכיף לאכול אותה !

העוגה שהכנתי מורכבת מכדורי בצק הממולאים בהפתעות קטנות של

סוגי שוקולד שונים וגם קונפיטורת פרי. 

הכדורים מצופים בחמאה ,קינמון וסוכר. לאחר האפיה העוגה מתקרמלת ומקבלת טעם וריח מדהים .

אפשר ורצוי לשלב גם אגוזי מלך בתערובת הסוכר- קינמון.

 

המצרכים- לעוגה בתבנית קוגלהוף -קוטר 22 (טפלון )

400 ג"ר קמח 

3/4 כף שמרים יבשים /20 ג"ר טריים

1/4 כוס סוכר

2 חלמונים

100 ג"ר חמאה

3 כפות שמן

כ- 1/2-3/4 כוס חלב

1/2 כפית מלח

גרד תפוז או לימון – כפית

למילוי –

סוגי שוקולד שונים ממולאים בטעמים או רגילים וחתיכות מרציפן.

IMG_8096

ריבת קונפיטורה  דובדבנים או משמש

 

לציפוי הכדורים-

3/4 כוס סוכר חום

כף  גדושה קינמון

75 ג"ר חמאה מומסת

 

אופן ההכנה-

ממיסים את השמרים עם כפית סוכר ו- 1/4 כוס מהחלב. מניחים בצד להתפחה קלה.

בקערת מיקסר מניחים קמח מנופה וסוכר. מוסיפים תערובת השמרים, ביצים וחלב ומתחילים לערבל.

לאחר כ-5 דקות לישה משלבים שמן, קוביות חמאה בהדרגה תוך כדי לישה.

משלבים את קליפת התפוז המגוררת והמלח וממשיכים ללוש עוד 10-8 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק הנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת.

מכסים את הקערה  בניילון לא הדוק ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי.

מכינים את הציפוי-

צלחת של תערובת סוכר, וקינמון, וצלחת חמאה מומסת.

משמנים את התבנית במעט חמאה.

לאחר ההתפחה,מורידים את הבצק למשטח עבודה ולשים מעט.

מחלקים את הבצק לכ- 40 חלקים ,ומכדררים כל חלק.

משטחים מעט את הכדורים ומניחים קוביות שוקולד בטעמים שונים או קונפיטורה.

IMG_8106

סוגרים את עיגולי הבצק ויוצרים כדורים.

מברישים בחמאה ומעבירים לתערובת הסוכר .

IMG_8108

מצפים מכל הצדדים ומניחים בתבנית בצפיפות.

IMG_8113

את השורה העליונה לשטח מעט בעזרת הידיים, לגובה אחיד.

לעטוף בניילון לא הדוק להתפחה של עוד כשעה עד שעה וחצי.

IMG_8116

להכניס לאפיה לתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.

זמן האפיה כ45 -50 דקות.

 

IMG_8117

 

הופכים את העוגה בעודה חמה על צלחת הגשה.

IMG_8123

IMG_8126

מכינים קנקן תה חם , מגישים למרכז השולחן, 

תולשים ונהנים 🙂

 

 IMG_8148

IMG_8145

אפשר להכין את העוגה בצורה פשוטה יותר ללא מילוי!

כל מתכוני השמרים שלי !

 

תגובות

תגובות