לחם כוסמין טחינה ושומשום

 

לחם חגיגי ויפה עם טעם משובח .

כל אוהבי הטחינה והשומשום רוצו להכין – פשוט נהדר !

את הלחם הכנתי בהשראת אופה מוכשר בשם עדו ממאפיית "איש של לחם" , 

הכרתי אותו בעת סיור קולינרי לקראת פסטיבל האוכל הכפרי בחבל מטה יהודה.

עדו אופה לחמי מחמצת משובחים מקמחים אורגניים , אירח אותנו עם מבחר לחמים

שאחד מהם היה לחם טחינה.

כאן בתמונות הלחמים של עדו 

וזה הלחם טחינה של עדו – ענק ! 

 

את המטעמים של עדו ועוד המון אנשי קולינריה מוכשרים – תוכלו לטעום בפסטיבל האוכל הכפרי – מטה יהודה .

 

הכנתי לחם מקמח כוסמין – הקמח האהוב עלי כוסמין מלא אורגני 

 

 

בואו להפתיע את האורחים בשבועות ,

 

הכמות ללחם בינוני שאפיתי בתבנית קוטר 18 

לשלב ראשון –

כף מחמצת

כוס קמח כוסמין לבן

1/2 כוס מים

כפית סילאן/סוכר/דבש

לשלב שני –

300 גר' קמח כוסמין מלא

1/3 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס שומשום מלא

כוס מים

3/4 כף מלח

 

 

בקערה מניחים כף מחמצת שהוצאנו מהמקרר, כוס קמח , מים וכפית סילאן.

מערבבים היטב.

מכסים ומניחים בצד לכ 5- 4 שעות.

 

בשלב הבא, מוסיפים לתוך הקערה את המצרכים של שלב  שני.

מערבבים היטב לתערובת אחידה.

מכסים ומשאירים בצד.

כל חצי שעה בערך מקפלים את הבצק .

בערך כ- 4 -5 פעמים. 

לאחר מכן מכניסים למקרר לילה.

 

מוציאים את הבצק , מקפלים ומצפים אותו בשומשום .

מעבירים לתבנית מקומחת אפשר לשים נייר אפייה.

מתפיחים כ- 4 שעות לפחות 

מחממים מראש תנור ל – 220 מעלות.

אופים רבע שעה ואחר כך מנמיכים 190 לעוד חצי שעה.

מושלם ! מתאים בול לארוחת שבועות !

 

להכנת הלחם משמרים רגילים –

3 וחצי כוסות קמח כוסמין

כף שמרים יבשים

1/3 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס שומשום מלא /רגיל

כפית סילאן

3/4 כף מלח

ככוס מים עד כוס ורבע -תלוי בספיגה של הקמח. 

ללוש היטב , להתפיח עד להכפלת הנפח.

לצפות בשומשום, להניח על נייר אפייה או בתבנית,

להתפיח עוד כשעה וחצי .

לאפות לפי ההוראות למעלה.

 

 

כאן מתכוני שבועות 

 

מתכוני מאפי שמרים 

 

 

חזרה לעמוד הראשי !

 

 

 

 

תגובות

תגובות