לביבת ירק במחבת או פשטידת ירק במחבת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לביבת ירק ענקית במחבת  , 

פיתרון מעולה לחסוך בשמן וגם בעבודת הטיגונים של הלביבות בחנוכה ובכלל.

הכנתי לביבה ענקית על בסיס תפוחי אדמה וירוקים שהיו לי במקרר.

יצאה לביבה פשטידה מופלאה.

רוצים להכין לביבות ירק רגילות ולטגן אחת אחת? אפשרי בהחלט !

מה צריך להכנה ?

מחבת טפלון גדולה .

 

המצרכים 

3 תפוחי אדמה מגורדים

חבילה מנגולד החלק הירוק קצוץ

20 ס"מ כרשה קצוצה

בצל גדול קצוץ

חופן עלי בזיליקום טריים

חופן נדיב עלי פטרוזיליה קצוצים

2 ביצים

מלח, פלפל שחור 

מעט בהרט לקציצות

4 כפות פירורי לחם- או כל קמח אחר 

אפשר קמחים ללא גלוטן כמו קמח תפוחי אדמה או עדשים

 

מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה.

מחממים מחבת הכי רחבה שיש לכם (נונסטיק!) עם 2 כפות שמן זית/רגיל

מעבירים את התערובת ומשטחים היטב.

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום חמישי, 6 בדצמבר 2018

מטגנים על אש גבוהה 3-4 דקות.

מנמיכים את הלהבה לעוד 2 דקות.

מורידים מהאש כדקה.

ואז הופכים בעזרת צלחת לצד השני לא לפני שמשמנים את המחבת בעוד כף שמן.

מטגנים אותו הדבר גם מהצד השני.

 

מעבירים לצלחת הגשה וחותכים למשולשים.

פשוט תענוג ! 

 ללא שמן מיותר או עבודה מרובה 

במקום להכין לביבות ירק אחת אחת מטגנים לביבת ירק ענקית 

המשך חג חנוכה שמח 🙂

 

מתכוני חנוכה נוספים

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות