לביבות כרשה בשילוב דלורית וגבינות

 

בקיץ אני תמיד מחפשת רעיונות לארוחות צמחוניות קלות ומהירות הכנה.

הכנתי לביבות אפויות שמכילות בעיקר ירקות ,עם טאץ קטן של גבינות ותבלינים.

הגבינות החדשות של פיראוס שקיבלתי להתנסות.

בולגרית מעודנת מעולה ורכה לכן התאימה ללביבות

וכן גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני – פשוט מעולה , גם סתם כך על לחם טוב.

הלביבות יצאו מושלמות – טעימות בטירוף.

רק הספקתי לצלם מהר, מהר ואחר כך נעלמו בשניה, לכן ממליצה להכפיל את הכמויות.

 

 

בואו להכין,

 

 

הכמות ל- 12-15 לביבות.

 

1 כרשה גדולה חתוכה

1/4 דלורית גדולה חתוכה גס בערך 2 כוסות

1 קישוא גדול מגורד

בצל 

כף גדושה גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני פיראוס

50 גר' גבינה בולגרית מעודנת פיראוס חתוכה לקוביות קטנות

1 ביצה

3 כפות קואקר

3 כפות פירורי לחם

פרוסת לחם רטובה סחוטה

מלח, פלפל

עלי בזיליקום טריים כ- 10 

חצי כפית אורגנו יבש או זעתר

מעט שמן זית 

 

 

ההכנה היא ממש פשוטה

נעזרים במיקרו כדי לרכך מעט את הירקות

מניחים בקערה את הכרשה החתוכה מכסים בצלחת ומכניסים למיקרו ל- 4 דקות בפולסים.

כך עושים גם עם הדלורית.

את הקישוא סוחטים ומעבירים לקערה גדולה.

מכניסים למעבד מזון את הכרשה, דלורית,בצל חתוך,פרוסת לחם ובזיליקום .

טוחנים לתערובת חלקה – לא מעבר.

מעבירים לקערה הגדולה.

      

משלבים גבינות, ביצה, תבלינים,קוואקר ופירורי לחם.

 

משמנים נייר אפייה במעט שמן זית.

יוצרים לביבות בגודל הרצוי – לא דק מידי.

מפזרים מעט פירורי לחם מעל הלביבות ומטפטפים שמן זית.

מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל-200 מעלות כ- 30 -20 דקות.

מגישים לשולחן עם גבינת שמנת וירקות ,

 

 

זה מושלם 🙂

 

וכאן סירטון ההכנה של הלביבות בערוץ היוטיוב החדש שלי !

הרשמו כמנויים – בקרוב תמונות ישר מהמטבח 🙂

 

ויש כאן מתכון הכי שווה , ללביבות כרשה מסורתיות של אמא 

כל המתכונים לאירוח חלבי 

כל מתכוני הלביבות שלי 

 

תגובות

תגובות