לביבות כרשה בשילוב דלורית וגבינות

 

 

בקיץ אני תמיד מחפשת רעיונות לארוחות צמחוניות קלות ומהירות הכנה.

הכנתי לביבות אפויות שמכילות בעיקר ירקות ,עם טאץ קטן של גבינות ותבלינים.

 

הלביבות יצאו מושלמות – טעימות בטירוף.

רק הספקתי לצלם מהר, מהר ואחר כך נעלמו בשניה, לכן ממליצה להכפיל את הכמויות.

 

 

בואו להכין,

 

 

הכמות ל- 12-15 לביבות.

 

1 כרשה גדולה חתוכה

1/4 דלורית גדולה חתוכה גס בערך 2 כוסות

1 קישוא גדול מגורד

בצל 

2 כפות גבינה לבנה או קוטג'

50 גר' גבינה בולגרית מעודנת 

1 ביצה

3 כפות קואקר

פרוסת לחם רטובה סחוטה

מלח, פלפל

עלי בזיליקום טריים כ- 10 

חצי כפית אורגנו יבש או זעתר

מעט שמן זית 

 

 

ההכנה היא ממש פשוטה

נעזרים במיקרו כדי לרכך מעט את הירקות

מניחים בקערה את הכרשה החתוכה מכסים בצלחת ומכניסים למיקרו ל- 4 דקות בפולסים.

כך עושים גם עם הדלורית.

את הקישוא סוחטים ומעבירים לקערה גדולה.

מכניסים למעבד מזון את הכרשה, דלורית,בצל חתוך,פרוסת לחם ובזיליקום .

טוחנים לתערובת חלקה – לא מעבר.

מעבירים לקערה הגדולה.

      

משלבים גבינות, ביצה, תבלינים,קוואקר ופירורי לחם.

 

משמנים נייר אפייה במעט שמן זית.

יוצרים לביבות בגודל הרצוי – לא דק מידי.

מפזרים מעט פירורי לחם מעל הלביבות ומטפטפים שמן זית.

מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל-200 מעלות כ- 30 -20 דקות.

מגישים לשולחן עם גבינות וירקות ,

 

 

 

 

זה מושלם 🙂

 

 

 

ויש כאן מתכון הכי שווה , ללביבות כרשה מסורתיות של אמא 

כל המתכונים לאירוח חלבי 

כל מתכוני הלביבות שלי 

 

תגובות

תגובות