לביבות כרובית

 

לביבות כרובית בתוספת תפוח אדמה ועשבי תיבול, קצת גיוון ללטקס הקלאסיות של חנוכה.

לביבה רכה ועסיסית פשוט מושלמת.

תערובת שאני מכינה בדרך כלל לפשטידה אך לכבוד חנוכה טיגנתי כלביבות .

מגישים עם קרם פרש מתובל בשום שמיר וזה פשוט מעדן !

חנוכה טעים ושמח 🙂

 

 

 

המצרכים –

כרובית בינונית

תפוח אדמה חתוך לקוביות

בצל גדול קצוץ

בצל ירוק 

חופן עלי בזיליקום

חופן עירית קצוצה

מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט

2 ביצים

3 כפות קמח כוסמין (רגיל)

להגשה –

קרם פרש 

חופן שמיר קצוץ

חצי שן שום כתושה

 

מבשלים את הכרובית ותפוח האדמה במי מלח עד לריכוך.

מעבירים למסננת לקירור ולסינון מהנוזלים.

קוצצים את הכרובת ותפוח האדמה.

מטגנים בכף שמן זית את הבצל הקצוץ.

מעבירים לתערובת הכרובית . מוסיפים עשבי תיבול ,

בצל ירוק קצוץ, מלח, פלפל, ביצים וקמח.

מערבבים לתערובת אחידה.

מחממים שמן זית (רגיל) במחבת טפלון.

יוצרים לביבות בגודל הרצוי ומטגנים עד להזהבה יפה שני הצדדים.

מכינים את הרוטב-

מערבבים את הקרם פרש עם השמיר והשום.

מוסיפים מעט מלח

ומגישים 

 

 ואם רוצים לחסוך מעט בשמן- מטגנים לביבה אחת גדולה כמו פשטידה ממש בכף שמן.

בתאבון !

 

חג חנוכה שמח 🙂

כנסו לכל מתכוני החנוכה שלי 

תגובות

תגובות