לביבות כרובית וברוקולי בשילוב גבינות

IMG_5835

 

זאת הפעם הראשונה שהכנתי לביבות אפויות

ופשוט יצא מושלם. 

לביבות כרובית וברוקולי בשילוב גבינות , טעימות וקלות להכנה,

והכי חשוב – לא צריך לטגן , אין ריחות ולכלוך,

שלא לדבר על חסכון בכמה קלוריות 🙂

 

IMG_5827

 

ואפשר להכין מאותה תערובת גם מאפינס קטנים בתבנית שקעים.

 

IMG_5857

 

 

לעבודה,

 

כרובית אחת קטנה חתוכה לפרחים

2 ענפי ברוקולי חתוכים לפרחים

1 בצל קצוץ

כף חמאה/שמן זית

3 ביצים

1/2 קופסה של גבינת שמנת/קוטג'

3 כפות שמנת מתוקה

50 ג"ר קצ'קבל מגורדת

מלח,פלפל לפי טעם

2 כפות קמח אני שמתי קמח כוסמין

3 כפות פירורי לחם

חופן עלי בזיליקום קצוצים דק דק

 

IMG_5846

 

 

מתחילים בבישול של הברוקולי והכרובית במים כ- 20 דקות או עד לריכוך קל.

IMG_5801

מעבירים למסננת.

בינתיים מטגנים את הבצל בכף של חמאה עד להזהבה קלה.

מניחים בקערה ביצים, גבינות, שמנת ותבלינים.

 

טורפים קלות. משלבים את הבצל הבזיליקום והקמח.

IMG_5813

IMG_5816

קוצצים את הברוקולי והכרובית לחתיכות קטנות ומכניסים לתערובת הגבינות והביצים.

מרססים/משמנים נייר אפייה עם מעט שמן זית.

IMG_5822

מניחים כף גדושה של התערובת על נייר האפייה.

מכניסים לאפייה בתנור במחומם מראש על 180-190 מעלות .

אופים כרבע שעה עד 20 דקות.

 

IMG_5827

IMG_5839

להגיש בתוספת גבינות וירקות , בתאבון 🙂

 

IMG_5844

 

אפשר להכין מאותה תערובת גם מאפינס, יוצא מעולה !

IMG_5869

 

 

 

 

 

 

 

תגובות

תגובות