לביבות ברוקולי ועדשים

 

    

עונת הברוקולי בשיאה –  הברוקולי זמין וזול ונמצא על המדפים בכל סופר.

זה הזמן להכין ממנו מטעמים.

ירק נפלא עם הרבה ערכים תזונתיים בריאים כמו ויטמין C, סידן, חומצה פולית ועוד.

הכנתי לביבות צמחוניות שמכילות ברוקולי, עדשים כתומות ושילוב של

ירק ותבלינים. 

ביחד יוצאת לביבה עשירה בטעם ובערכים תזונתיים רבים.

השילוב בין קטניות לירקות ודגנים יוצר לביבה בריאה ועשירה.

הלביבות אינם מכילות ביצה כך שיתאימו לטבעונים.

 

המצרכים-

 3-4 פרחי ברוקולי טרי כ- 300 גר'

1/3 כוס עדשים כתומות

בצל גדול

חצי כרשה קצוצה

חופן נדיב של עשבי תיבול – בזיליקום, או אחרים – פטרוזיליה,שמיר כוסברה

עירית קצוצה או בצל ירוק

2 כפות גבינת סויה בטעם טוסקנה 

2 כפות קמח כוסמין ( או רגיל או פירורי לחם)

2 כפות קוואקר/ קמח חומוס

מלח, פלפל לפי טעם

 

 

מבשלים את הברוקולי במי מלח עד לריכוך קל.

כך גם את העדשים .

מטגנים בצל קצוץ וכרשה ב 2 כפות שמן זית עד הזהבה קלה.

מעבירים למעבד מזון – בצל,כרשה,קוואקר ועדשים.

טוחנים למחית חלקה.

קוצצים את הברוקולי בסכין חדה.

מניחים בקערה את כל המרכיבים .

משלבים את עשבי התיבול והתבלינים. מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה.

מחממים מעט שמן זית על מחבת טפלון. לא בשמן עמוק !

מטגנים את הלביבות משני הצדדים.

מניחים על נייר סופג. 

הלביבות מתייצבות לאחר קירור קל.

 

 

 

 

בתאבון !

 

 

הערה –

אפשר לשלב ביצה בתערובת ואז להוסיף עוד 2 כפות פירורי לחם.

 

מתכונים טבעונים נוספים 

 

 

 

 

תגובות

תגובות