לביבות אפויות -פטריות וגבינות

IMG_6171

IMG_6168

 IMG_6195

 

נדלקתי על הרעיון של לביבות אפויות.

מכינים תערובת של פשטידה , משמנים נייר אפייה .

מניחים את הלביבות ומכניסים לאפייה קצרה.

אין טיגונים , אין ריחות ואין בלאגן.

ממש פשוט והכי חשוב יוצא מאוד טעים ועל הדרך,

גם חוסך לא מעט קלוריות 🙂

 

הכנתי לביבות המכילות פטריות טריות תפוח אדמה מבושל ומגורד שנותן

את ה"בשר"  ללביבות וכמובן גבינות.

 

 

המצרכים להכנת כ- 20 לביבות

סלסלת פטריות טריות קצוצות

כף חמאה

בצל גדול קצוץ

2 תפוחי אדמה אפויים או מבושלים מגורדים

בצל ירוק קצוץ

3 ביצים

4 כפות קמח תופח

2 כפות פירורי לחם

מלח, פלפל

חופן בזיליקום קצוץ דק

50 ג"ר גלעד קצ'קבל מגורדת

4 כפות גבינת גבע פרמזן מגורדת

1/2 גביע קוטג' 5% תנובה

3 כפות שמנת חמוצה תנובה

 

מחממים כף חמאה במחבת רחבה.

מכניסים את הבצל לטיגון, עד להזהבה קלה.

משלבים את הפטריות הקצוצות. מטגנים עוד כ-2-3 דקות.

IMG_6070  IMG_6074

 

מורידים מהאש ומעבירים לקערה.

מכינים את הגבינות המגורדות ושאר המצרכים .

IMG_6585

IMG_6078

משלבים את תפוחי האדמה ,הבצל,הגבינות,התבלינים והקמח.

מערבבים לתערובת אחידה.

IMG_6087

משמנים/מרססים נייר אפייה במעט שמן זית.

מניחים כף גדושה מהתערובת ויוצרים לביבות.

IMG_6091

מכניסים לתנור מחומם מראש על 190 מעלות לאפייה של כ- 15-20 דקות.

 

בתאבון 🙂

IMG_6167

IMG_6171

 

מגישים עם שמנת חמוצה – פשוט מעדן !

 

IMG_6190

 

IMG_6168

תגובות

תגובות