כתר לחמניות חלב מפתיעות

IMG_6419

IMG_6464

 

כתר לחמניות חגיגי המורכב מלחמניות ממולאות בכמה מילויים כך שכל לחמניה היא הפתעה 🙂

לחמניות במילוי שנקרא- "אלה נורמה" – מילוי של רוטב עגבניות עסיסי, חצילים,בזיליקום טרי תבלינים וגבינות.

המילוי השני הוא מילוי של גבינות ועשבי תיבול.

 

בטיול האחרון שלי לאיטליה כשנכנסנו למסעדה קטנה ואותנטית, הזמנתי את אחת הפיצות הטעימות שאכלתי,

פיצה עם חצילים רוטב עגבניות ופירורי ריקוטה מלוחה , הפיצה נקראה בתפריט – פיצה אלה נורמה.

 

פסטה אלה נורמה, מנה מהמטבח הסיציליאני, מנת פסטה עשירה ברוטב ים תיכוני של עגבניות וחצילים.

המנה נקראת כך על שם האופרה המפורסמת "נורמה" של בליני.

 

מאחר והטעמים מאוד התחברו לבצק החלטתי לשלב אותם בתוך הלחמניות שלי .

הכנתי את הלחמניות בכמה צורות שיהיה מעניין, וסידרתי בתבנית עגולה.

 נראה יפה ומתאים לאירוח ולשולחן החג.

IMG_6421

IMG_6485

 

מצרכים לבצק- 15-18 לחמניות

500 ג"ר קמח

כף שמרים יבשים

250 מ"ל חלב

ביצה

כפית סוכר

50 ג"ר חמאה רכה

כף מלח

 

 

המצרכים למילוי גבינות- 

150 ג"ר גבינת פטה אפשר לשלב גם פטה עיזים

50 ג"ר גאודה או קצ'קבל מגורדת

עלי אורגנו או זעתר טריים כ- 3 כפות

בצל ירוק קצוץ 

3 כפות שמנת מתוקה

2 כפות פרמזן מגוררת

מעט פלפל שחור

 

מילוי אלה נורמה- עגבניות וחצילים

15 עגבניות שרי חתוכות לחצאים

1 שן שום כתושה

4 עגבניות מיובשות בשמן קצוצות

חציל בינוני פרוס 

עלי בזיליקום טריים

1/2 כפית אורגנו יבש

מעט מלח ופלפל שחור

מעט שבבי צ'ילי – לא חובה

100 ג"ר פטה אפשר עיזים או ריקוטה מלוחה

2-3 כפות פרמזן

שמן זית

 

מתחילים בהכנת הבצק

בקערת המיקסר להניח קמח מנופה, סוכר, שמרים, ביצה וחלב. להפעיל את המיקסר על  הלישה.

תוך כדי הלישה לשלב את החמאה הרכה. לקראת סוף הלישה לשלב את המלח. 

לעבד את הבצק כ- 6-8 דקות. הבצק צריך לצאת רך וגמיש. אם חסר נוזלים אפשר להוסיף עוד מעט חלב.

 

לכסות את הבצק ולהניח להתפחה של כשעה וחצי .אני מכינה את הבצק מראש ומתפיחה אותו במקרר.

 

הכנת מילוי העגבניות-חצילים

לחתוך את החציל לפרוסות בעובי ס"מ. להניח על נייר אפיה משומן במעט שמן זית.

לטפטף מעט שמן זית מעל החצילים ולהכניס לתנור לאפייה עד שהחצילים נאפים ומקבלים גוון חום בערך  20 דקות.

במחבת להניח כפית שמן זית, לשלב את העגבניות החצויות והשום ולטגן כ-5 דקות עד לריכוך קל.

לקרר ולהעביר לקערה. להוסיף את העגבניות המיובשות הקצוצות, הבזיליקום והתבלינים.

 

הכנת מילוי הגבינה-

מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

 

מחלקים את הבצק ל- 16-18 חלקים .

מרדדים כל חלק למלבן – ממלאים במילוי הרצוי מגלגלים ללחמניות בצורות שונות .

מילוי העגבניות – מניחים כף גדושה מרוטב העגבניות, מעל מפזרים פטה ופרמזן.סוגרים ומגלגלים לצורת קשר.

IMG_6359 IMG_6363

IMG_6352 IMG_6355 IMG_6364

מניחים בתבנית את הלחמניות צמודות אחת לשניה.

IMG_6370

מכסים בניילון לא הדוק ומניחים להתפחה של כשעה עד שעה וחצי.

מברישים בביצה טרופה מקשטים בקצח ובשומשום ומכניסים לאפייה בתנור מחומם מראש על 180 מעלות ל- 40-50 דקות אפייה.

או עד שהלחמניות ומקבלות גוון זהוב יפה.

IMG_6393

כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן  בחמאה מומסת.

IMG_6421 IMG_6455

IMG_6477

 

IMG_6508 IMG_6512

 

 

תגובות

תגובות