כתיתת חומוס עדשים וקינואה

     הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

 

אנחנו כבר התרגלנו בבית לפחות פעמיים בשבוע לאכול ארוחת צהריים צמחונית.

 חוץ מסלטים מצוינים ותוספות של ירקות ובישולי אורז למיניהם,

אני מכינה קציצות "שניצל" – כתיתה שעשויה מפחמימות דגנים וירקות.

השבוע הכנתי כתיתה מצויינת ממש טעימה קצת מזכירה בטעם פלאפל,

אך הרבה יותר רכה ואוורירית.

הכתיתה היא גם טבעונית לא ביצה.

 

לעבודה,

 

 

 

המצרכים ל- 15-20  כתיתות

כוס חומוס מבושל

1/2 כוס עדשים כתומות או ירוקות

1/3 כוס קינואה

תפוח אדמה מבושל

בצל גדול קצוץ

גזר גדול מגורד

1/2 פלפל ירוק חריף

2 שיני שום כתושות

חופן נדיב של ירוקים – אני שמתי בזיליקום אפשר פטרוזיליה או אחר

מעט כמון

פלפל שחור ומלח לפי טעם

פירורי לחם לכיסוי – אפשר מקמח מלא

 

משרים את העדשים והקינואה כשעה לפחות .

מכניסים הקינואה לבישול קצר  עד לריכוך.

מסננים היטב.

מטגנים את הבצל הקצוץ עם הגזר עד להזהבה יפה.

מעבירים את כל המצרכים למעבד מזון וקוצצים היטב.

יוצרים קציצות שטוחות . מצפים בפירורי לחם , מעבירים לנייר משומן בשמן זית.

מטפטפים מעט שמן זית מעל כל כתיתה.

אופים בתנור מחומם 190 מעלות כ 20 דקות.

זה נפלא , גם טעים וגם בריא !

 

מתכונים נוספים עם חומוס 

 

 

 

מתכונים לצמחונים

 

מתכונים לטבעונים

חזרה לעמוד הראשי 

תגובות

תגובות