כרוב ממולא בורגול ובשר

IMG_7979

 

אחד המאכלים הביתיים  והאהובים בכל העדות  הוא הכרוב הממולא. 

אפשר לשלב  בתוכו בשר טחון, ואפשר  גם לעשות אותו בגירסה הצימחונית  ללא הבשר,
רק עם ירקות ואורז או בורגול או כל דגן  או קיטניה שאוהבים.

הכנתי כרוב ממולא  עם בורגול ובשר, בשילוב ירקות.

אני מכינה את אותה גירסה גם עם עדשים במקום הבשר ויוצא מעולה.

 

IMG_7966

 

המצרכים – לתערובת המילוי

 

כרוב בינוני

200 ג"ר בשר טחון

3/4 כוס בורגול גס

1 גזר מגורד

1 בצל גדול קצוץ

1 עגבניה קוביות

1 ענף סלרי חתוך

מעט פפריקה מתוקה

בהרט ( למי שאוהב – מוסיף טעם)

מלח , פלפל וקורט סוכר

 

לציר העגבניות-

1 בצל קצוץ

1 עגבניה חתוכה לקוביות

ענף סלרי חתוך

1קישוא פרוס

1 גזר או בטטה פרוסים

2 כפות רסק עגבניות

מלח, פלפל, מעט סוכר

 אופן ההכנה

 

נתחיל בכרוב , לחתוך את הליבה של הכרוב ולהכניס אותו לסיר עם מים רותחים לבישול ,עד שהעלים נפרדים ונעשים רכים.

להוציא את העלים ולקרר.

לתערובת המילוי לטגן בצל במעט שמן, להוסיף את הבשר ולפורר אותו היטב, להוסיף את העגבניה לטגן עוד כדקה ולהוריד מהאש.

לשטוף את הבורגול ולהניח בקערה, להוסיף את תערובת הבשר . להוסיף את הגזר המגורר והסלרי ולתבל.

 

להניח על כל עלה 1-2 כפות מילוי לסגור מהצדדים ולגלגל לצורת גליל.

  

 

הכנת הציר לבישול- לטגן בצל במעט שמן , להוסיף את הירקות והרסק, לתבל  ולהוסיף מעט מים ,

להניח את הכרובים הממולאים אחד על יד השני,

להוסיף מים עד לכיסוי כ-2 כוסות.

לתקן תיבול של מלח ופלפל.

להעביר לאש נמוכה לבישול של כשעה.

IMG_7966  IMG_8002

 

 

 

מומלץ להכין  גם עם כרוב סגול – יוצא מעולה וקל יותר לעבוד איתו..

 

תגובות

תגובות