טארט קרם ריקוטה בשילוב פירות יער

 

 

 

טארט מפנק והוא גם כשר לפסח.

בעצם הכנתי טארטלטים – מנות קטנות יותר.

בצק פריך מקמחים כשרים לפסח.

כן גם בפסח אפשר להנות מטארט פריך במילוי חלומי של גבינת ריקוטה 

ומעליה השילוב המושלם בעיני- פירות יער .

 

המצרכים לבצק – הספיק ל- 3 טארטלטים בקוטר  10   ואחד קטן יותר

אפשר להכין טארט אחד בתבנית קוטר 20

 

בצק ה- שליש,  הכל בשליש כוס.

100 גר' חמאה 

חלמון 

1/3 כוס סוכר

1/3 כוס קורנפלור

1/3 כוס קמח תפוחי אדמה

1/3 כוס קמח מצה דק

1/3 כוס שקדים טחונים דק

קורט מלח

גרד מלימון

כפית מיץ לימון

וניל

 

המילוי-

300 גר' ריקוטה 

1/2-1/3 כוס סוכר

1/4 כוס שמנת מתוקה

2 ביצים

חצי מקל וניל או סוכר וניל

גרד מחצי לימון

2 כפות קורנפלור

 

פירות יער – השתמשתי בקפואים

 

מתחילים בהכנת הבצק-

בקערה מערבבים חמאה עם סוכר. משלבים חלמון, גרד לימון,מיץ לימון ווניל.

מערבבים היטב ומשלבים את הקמחים.

מאחדים לבצק הומוגני – יוצא מעט דביק.

מכניסים למקרר להתייצבות.

משטחים בין שני דפי נייר אפייה . משמנים בחמאה את תבניות האפייה.

מעבירים את הבצק – נעזרים בקורנפלור לשטח את הבצק.

מכניסים שוב לקירור לחצי שעה .

אופים בטמפרטורה 180 כ 15-20 דקות עד להזהבה יפה.

מוציאים ומקררים.

בינתיים מכינים את תערובת הגבינה-

מערבבים את כל המצרכים לתערובת חלקה ואחידה.

מסדרים מעל הבצק הפריך שכבה יפה של גבינה .

מפזרים חופן נדיב של פירות יער על הגבינה.

מנמיכים טמפרטורה של התנור ל- 140 מעלות.

מכניסים לאפייה של כ- 30-40 דקות.

משאירים להתקררות בתנור.

מכניסים למקרר לקירור. 

מגישים קר – כמו עוגת גבינה.

זה פשוט תענוג 🙂

בתאבון

 

 

כשנגמרים ימי הפסח ממירים את הקמחים בקמח לבן בתוספת השקדים.

עוד מתכוני טארטים 

 

מתכוני עוגות הגבינה שלי 

תגובות

תגובות