חצילונים ממולאים

 

IMG_5857

 

IMG_5850

 

IMG_5864

 

כשאני נתקלת בחצילונים האלה בשוק ,אני תמיד קונה ומכינה מהם מטעמים.

 

IMG_5829

 

המראה שלהם כל כך יפה ומגרה. 

אני מכינה איתם בדרך כלל ממולאים בדומה למפרום.

שילוב של חצילים עם בשר ורוטב עגבניות – שילוב מנצח של טעמים.

כדי לשמור על צורתם היפה בהגשה, הכנסתי אותם לאפייה בתנור .

IMG_5876

 

 

המצרכים-  ל כ- 10-12 חצילונים

300 ג"ר בשר בקר טחון או כבש

1 בצל 

1 פרוסת לחם קטנה רטובה סחוטה

ביצה קטנה

כף פירורי לחם

1/2 כפית בהרט לקציצות -ראס אל חנות 

1/4 כפית קינמון

מלח , פלפל לפי טעם

4-5 עלי בזיליקום קצוצים

לטיגון-

מעט קמח לקימוח

תערובת של – ביצה, 1/4 כוס קמח לבן וכפית רסק עגבניות 

 

לרוטב העגבניות –

1 בצל קטן קצוץ

2 עגבניות חתוכות לקוביות

1 שן שום כתושה

2 כפות רסק עגבניות

פלפל ירוק חריף לפי טעם

מלח ופלפל

שמן זית

 

אופן ההכנה –

במעבד מזון לקצוץ את הבצל והלחם . לשלב את התערובת לבשר.

להוסיף תבלינים ביצה. ופירורי לחם.

ללוש היטב לתערובת אחידה. להניח בצד לספיגת הטעמים.

את החצילונים לחתוך באמצע ליצירת כיס למילוי. להמליח מעט.

למלא את החצילונים בתערובת הבשר.

IMG_5831

 

לקמח בקמח לבן ואחר כך בתערובת הביצה.

IMG_5838

 

לטגן בשמן עמוק עד להזהבה יפה משני הצדדים. 

להניח על נייר סופג.

 

הכנת הציר-

בכף שמן זית לטגן בצל קצוץ, להוסיף את השום והעגבניות.

לשלב רסק עגבניות ותבלינים.

להעביר לכלי חסין אש הנכנס לתנור.

IMG_5841

לסדר את החצילים מעל הרוטב 

IMG_5840   IMG_5845

 

לפזר מעט עלי בזיליקום ולהוסיף ככוס מים לרוטב.

להכניס מכוסה לתנור לאפייה בטמפרטורה 180 מעלות לכשעה.

בזמן האפייה לבדוק ,אם חסר רוטב אפשר להוסיף מעט מים , רצוי גם להפוך את החצילונים לפחות פעם אחת.

בתאבון!

מנה יפה, טעימה וחגיגית 🙂

 

IMG_5875

 

IMG_5872

 

IMG_5893

 

IMG_5865

תגובות

תגובות