חיתוכיות גבינה – עוגת גבינה שכבות בצק פריך מטריפה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

חיתוכיות גבינה , עוגת גבינה אפויה המורכבת שכבות בצק פריך במלית גבינה כמו של פעם .

כשרוצים לפנק את המשפחה מכינים את העוגה הזאת .

עוגה שהיא פשוט מעדן!

אחת מעוגות הגבינה הטובות והמושקעות שיש – עוגה נוסטלגית כמו של פעם ,

ולי יש חיבה יתרה לעוגות של פעם – כי אני חושבת שהן הכי שוות !

כאן המתכונים הנוסטלגים שלי 

אני גם אוהבת להכניס צימוקים בהירים לתערובת הגבינה וגרידה של לימון .

איך מכינים חיתוכיות גבינה  – עוגת גבינה שכבות בצק פריך מטריפה בטעם של פעם ?

המצרכים לתבנית מלבנית בינונית 25/35 ממליצה להכין בתבנית זכוכית

 

מצרכים להכנת הבצק –

180 גר' חמאה

1/3 כוס סוכר

שקית וניל

2 וחצי כוסות קמח

1/4 כוס שקדים טחונים (או אגוזי לוז)

גרידת מלימון

ביצה

 

מצרכים לתערובת  הגבינה-

5 ביצים

כוס ורבע סוכר (אוהבים מתוק, תוסיפו עוד 2-3 כפות )

1250 גבינה לבנה 5-9 % (5 קופסאות של 250 גר')

גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל

3 שקיות סוכר וניל (אפשר מקל וניל או תמצית איכותית)

100 גר' שוקולד לבן

1/2 כוס שמנת מתוקה

גרידה מלימון

4 כפות קורנפלור (50 גר')

2 כפות קמח

תוספת אפשרית – חופן צימוקים בהירים

 

חיתוכיות גבינה עוגת גבינה אפויה שכבות בצק פריך כמו של פעם – אופן ההכנה :-

 

בתחילה מניחים את הגבינות והשמנת החמוצה במסננת על שכבות נייר סופג,

לפחות שעה להגרת הנוזלים. מומלץ להתחיל יום לפני את התהליך ולהשאיר לילה במקרר!

הכנת הבצק –

בקערת המיקסר מעבדים חמאה ,סוכר,וניל וקמח עד לתערובת פירורית.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים שווים.

מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח למלבן בגודל התבנית.

מניחים חלק אחד בתבנית, וחלק אחד על מגש.

מכניסים למקרר את שני הבצקים.

לאחר 20 דקות מוציאים את התבנית ומכניסים לאפייה לתנור מחומם על 170 מעלות לאפייה של כרבע שעה.

מוציאים ומקררים.

בינתיים מכינים את תערובת הגבינה.

הכנת תערובת הגבינה –

מחממים שמנת מתוקה במיקרו עד סף רתיחה. מכניסים את קוביות השוקולד הלבן לשמנת ומחכים עד להמסה של השוקולד. מערבבים היטב לתערובת אחידה.

מניחים את הגבינות בקערה. מערבבים את הסוכר עם הקורנפלור והקמח.

מוסיפים לגבינות את תערובת הסוכר, וניל הביצים ותערובת השמנת שוקולד לבן.

טורפים היטב את התערובת עד לקבלת מירקם אחיד וחלק. משלבים את חופן הצימוקים וגרידת הלימון.

מעבירים את תערובת הגבינה מעל הבצק האפוי למחצה.

מניחים מעליו בזהירות את מלבן הבצק השני.

מכניסים לאפייה בתנור מחומם על 160 מעלות לחצי שעה. לאחר חצי שעה מנמיכים את הטמפרטורה ל 150 לאפייה של עוד כ- 50 דקות עד שעה או עד שהבצק מזהיב יפה מלמעלה .

מקררים היטב את העוגה .

לאחר ששהתה במקרר חותכים לקוביות מפדרים באבקת סוכר ומתענגים מביס מושלם!

חיתוכיות גבינה – עוגת גבינה שכבות בצק פריך מטריפה כמו של פעם

תכינו – עוגה נפלאה ומושקעת !

 

לחצו כאן למבחר ענק של מתכוני עוגות הגבינה  שלי 

 

גם אתם כמוני אוהבים עוגות בשכבות ? – כאן מבחר מתכונים לעוגות בשכבות 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לעמוד הראשי !

 

תגובות

תגובות