חיתוכיות אגוזים , עוגת שכבות אגוזים ריבה ושוקולד טוג אונד נאכט

חיתוכיות אגוזים , עוגת שכבות אגוזים ריבה ושוקולד נקראת באידיש – טוג אונד נאכט, שהפירוש עוגת יום ולילה – שכבה בהירה ושכבה כהה .

חיתוכיות נוסטלגיות של בצק פריך, מעליו ריבה טובה ומעליה מרנג שוקולד עמוס באגוזים.

תגידו יש יותר מושלם מזה ?

המתכון הגיע אלי מגולשת מקסימה שרונה ,שעוקבת באדיקות אחרי הבלוג וזה המתכון המקורי של אמא שלה – חנה (נוצי) שנייר -מאירוביץ׳.

חנה ילידת רומניה מעיירה קטנה שנקראת חוש (רדוקאנן), קרובה  ליאשי .

וזה מתכון שהביאה איתה מהבית ברומניה – מתכון של עוגיות מסורתיות,  באידיש נקראות טוג אונד נאכט – עוגיות  יום ולילה .

נהגו להכין אותם בפורים .

 

המתכון כאן ממש עם שינויים קטנים, כמעט כמו המקור, שצירפתי לכם אותו בסוף הפוסט.

בואו להכין חיתוכיות אגוזים וריבה שוות במיוחד !

 

המצרכים לבצק – תבנית מלבנית גדולה 30/40

200 גר' חמאה

3 כפות סוכר

4 חלמונים (את החלבונים שומרים למרנג)

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון

3 כפות מיץ לימון

2 כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

3-4 כפות ריבה טובה למריחה

לשכבת המרנג-

4 חלבונים

3/4 כוס -כוס סוכר

175 גר' אגוזי מלך – חלק טחונים דק וחלק גס יותר.

2 כפות קקאו

כף ת. אגוזים או שקדים או ליקר

מעט גרידה של לימון

אופן הכנת הבצק –

במעבד מזון להניח חמאה ,סוכר,לערבל מעט ולהוסיף את שאר המרכיבים

היבשים ואת הרטובים בסוף.

לערבב רק עד שהבצק מתגבש לאחיד.

אפשר להכין גם ידנית.

לשטח את הבצק על תבנית מלבנית גדולה.

להכניס לקירור לפחות שעה.

בינתיים מקציפים את החלבונים והסוכר למרנג יציב.

משלבים את הקקאו ואחר כך בתנועות קיפול את האגוזים והתבלינים.

הרכבת העוגה-

מורחים את הריבה על הבצק, מעליה מניחים את קצף האגוזים ומיישרים לאחידות.

מכניסים לאפייה של כ- 40 דקות בתנור מחומם על 180-175 מעלות .

לאחר שהעוגה מתקררת אפשר לחתוך לקוביות.

לאחסן בקופסה אטומה !

עוגיות עשירות וטעימות שכולם אוהבים !

ממליצה להכין אותן כחלק ממשלוח המנות .

חיתוכיות ריבה שוקולד ואגוזים ,

עוגיות מהמטבח הרומני – טוג (יום) אונד נאכט (לילה)

חג פורים שמח !

 

 

 

כאן מבחר מתכונים לפורים 

 

 

 

 

המתכון המקורי של חנה

שכבת הבצק –
4-5 חלמונים
250 גר׳ חמאה
2-3 כפות סוכר
1 כוס קמח אוסם
1כוס קמח לבן
גרידת לימון/מיץ לימון (כ – 3 כפות)

לשכבת הקצף –
4-5 חלבונים (בהתאמה למספר החלמונים שהוכנסו לבצק)
1 כוס סוכר
3 כפות קקאו – לערבב בזהירות כל כף בנפרד לקצף המוכן
אופציה – 100 גר׳ אגוזים טחונים.

בין השכבות – כ 3 כפות ריבה שאוהבים (אני מחממת אותה מספר שניות במיקרו כדי לרכך אותה, אבל לא חובה).

את הבצק משטחת ביד בתוך תבנית (בדר״כ חד פעמית, על נייר אפיה). מורחת את שכבת הריבה ומעליה את שכבת הקצף והקקאו.

אפיה – 180 מעלות, כחצי שעה.
כשנוצרת שכבה פריכה לקצף, העוגה מוכנה.
תלוי תנור.

תודה לשרונה ולאמא חנה על המתכון 🙂

 

כאן מבחר מתכונים מהמטבח הרומני 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות