חטיפי שוקולד ללא אפייה

חטיפים טעימים וקלים שאפשר להכין עם הילדים.

החטיפים הם מהירים ופשוטים להכנה  .

האמת שממש כיף להכין אותם כמו עבודות יצירה…

 

רעיון להעסיק לשעה קלה את הילדים שבחופשה.

בלי להפעיל תנורים בחום הגדול של הקיץ.

 

הכנתי כמה סוגים של חטיפים .

מה מכינים ? 

טבלאות של שוקולד – מריר,חלב ולבן,

דגני הבוקר שהילדים אוהבים –  מהם מכינים את החטיפים

ואם אפשר קצת לשדרג בריאות ,והילדים מסכימים , מה טוב.

הכוונה לתוספות כמו גרנולה, אגוזים ,שקדים,פירות יבשים וטחינה…

אז נתחיל בחטיף הראשון שהוא מורכב מקוקומן הכי פשוט

את החטיף הכנתי פרווה- ללא מוצרי חלב עם שוקולד מריר

אפשר להחליף ולשלב חבילה אחת של שוקולד חלב

 

 

200 גר' שוקולד מריר / חלב

4 כפות טחינה גולמית או כף חמאה

שלוש ורבע כוסות קוקומן או קורנפלקס אחר אהוב

כמובן שאפשר ורצוי להוסיף חופן אגוזים גרוסים גס אם החטיף מיועד למבוגרים…

 

ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים.

מוסיפים את הטחינה בלי שהילדים יראו 🙂  הם לא ירגישו !!!

מכניסים את הקוקומן לתוך השוקולד ומערבבים בעדינות.

משטחים על נייר אפייה או בתבניות סיליקון קטנות.

מכניסים לקירור כחצי שעה. אפשר לקצר תהליך ולהכניס לפריזר לרבע שעה.

את החטיפים מאחסנים בקופסה במקרר.

החטיף השני חטיף מוזלי-

מכינים בקערה שתי כוסות ורבע של מוזלי/גרנולה – מפוררים מעט בידיים.

בקלחת קטנה מחממים חצי כוס סוכר , 50 גר' חמאה.

כאשר התערובת אחידה והסוכר נמס, מורידים מהאש ומשלבים

100 גר' שוקולד לבן.

שופכים את התערובת על  המוזלי – (אפשרי גם קורנפלקס).

מעבירים לתבניות סיליקון או נייר אפייה בתוך תבנית מרובעת.

משטחים לעובי החטיף הרצוי- בערך ס"מ וחצי. 

מקררים וחותכים.

 

חטיף קוקוס מהיר-

150 גר' קוקוס

1/3 כוס סוכר

1/3 כוס שמנת מתוקה ( אפשר להחליף בקרם קוקוס או שמנת צמחית לפרווה – טבעוני )

שקית וניל

כף חמאה

 

מחממים בקלחת את המצרכים.

בוחשים עד שהתערובת הופכת אחידה והסוכר נמס ומסמיך מעט.

שופכים על הקוקוס .

מעבירים לתבניות סיליקון קטנות. מכניסים לקירור

ממיסים שוקולד מריר משלבים כפית שמן .

מכניסים את צורות הקוקוס שיצרנו לשוקולד – נעזרים בכף או מזלג.

מניחים על נייר אפייה ומכניסים לקירור – כמה דקות.

השוקולד מתקשה ונוצר חטיף מושלם לכל אוהבי הקוקוס 

 

חטיפי גרנולה נוספים שהכנתי –  למבוגרים 🙂

2 כוסות גרנולה

1/3 כוס אגוזים גרוסים ( אפשר לערבב כמה סוגים)

1/3 כוס סוכר

50 גר' חמאה

3 כפות דבש

שוקולד חלב ושוקולד לבן לקישוט

 

מחממים סוכר חמאה ודבש עד שהתערובת מסמיכה והסוכר נמס.

שופכים על הגרנולה והאגוזים.

מערבבים היטב ומעבירים לתבניות סיליקון קטנות או משטחים על נייר אפיה.

לאחר קירור – חצי שעה במקרר או כמה דקות בפריזר.

ממיסים שוקולדים בבן מארי או במיקרו ומזלפים מעל החטיפים.

מכניסים שוב לקירור לכמה דקות עד שהשוקולד מתקשה.

מחלצים מהתבניות. 

זה פשוט להכנה וטעים ! 

 

תגובות

תגובות