חזה עוף לייט בלימון, בתוספת פוטטוס

 

IMG_7690

ארוחה טעימה פשוטה וקלה.

חזה עוף עם תבלינים ולימון מוקפץ עם מעט שמן, בתוספת פוטטוס .

ארוחה שלמה במחבת .

השתמשתי פה ב-2 כפות שמן זית בסך הכל .

הכמות שהכנתי היא ל- 2 אנשים ארוחה מזינה,עשירה בטעמים ודלת קלוריות.

IMG_7668

 

המצרכים-

300 ג"ר חזה עוף חתוך רצועות או קוביות 

כפית דבש

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית פלפל שחור

מעט שבבי צ'ילי לחריפות (לא חובה)

שן שום כתושה

מיץ לימון

גרד לימון

חופן שמיר קצוץ

כף שמן זית

לפוטטוס-

4-5 תפוחי אדמה אדומים קטנים

כף שמן זית

מעט פפריקה

מעט אבקת שום

פלפל שחור

מלח

 

אופן ההכנה-

מבשלים את תפוחי האדמה שלמים בקליפתם כ- 20 דקות.

 

בקערה מניחים את רצועות העוף.  מוסיפים תבלינים חוץ מהלימון וגרד הלימון.

מערבבים ומשהים כמה דקות בצד.

במחבת טפלון בינונית מחממים כף שמן זית , משלבים את רצועות העוף וצולים משני הצדדים עד להשחמה קלה,

כ-2 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.

 

 IMG_7657

 

חותכים את תפוחי האדמה לרבעים.  

באותה מחבת מניחים כף שמן זית ומוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים.

משלבים את התבלינים ומקפיצים כ 2-3 דקות .

IMG_7655

מוסיפים את רצועות העוף ו-2 כפות מים לעוד כדקה בישול, משלבים גם שמיר קצוץ וגרד לימון.

סוחטים מעט מיץ לימון טרי, ומגישים מיד.

IMG_7665

 

IMG_7668

 

IMG_7674

IMG_7678

 

 

 

תגובות

תגובות