חזה עוף ברוטב חרדל פטריות וערמונים

IMG_8415

ארוחה מהירה וקלה להכנה,

פטריות וערמונים שילוב קלאסי מנצח,בתוספת חזה עוף ברוטב חרדל 

 

בשילוב של פירה רגיל או עם בטטה , פשוט יוצאת מנה  מושלמת… וגם דלת קלוריות.

זה בדיוק סוג המנות שאני אוהבת להכין במשך השבוע.

אפשר להכין את המנה גם מבשר פרגיות – נתח קצת יותר שמן ועסיסי.

 

 

המצרכים-

500 ג"ר חזה עוף חתוך לרצועות

סלסלת פטריות טריות פרוסות

1 שקית ערמונים  100  ג"ר ( אפשר גם טריים בעונה)

1 בצל סגול פרוס

מלח ,פלפל לפי טעם

כחצי כוס מים

מעט שמן זית 

 

למשרה של העוף-

1 שן שום כתושה

1 כפית חרדל

פלפל שחור גרוס

1 כף סילאן או דבש

ביצה

1כף קורנפלור

 

אופן ההכנה-

 

לערבב את חומרי המשרה ולשלב את רצועות העוף . להניח בצד כרבע שעה.

IMG_8399

 

במחבת טפלון לשמן מעט (כף שמן) ולטגן את רצועות חזה העוף כדקה מכל צד. 

להוציא מהמחבת ולהניח בצד.

IMG_8405

באותה מחבת להניח כף שמן נוספת ולטגן את הבצל, להוסיף פטריות חתוכות וערמונים , להקפיץ עוד כדקה ,

לשלב תבלינים ומים ולערבב.

IMG_8402

לשלב את נתחי חזה העוף לתוך המחבת לעוד כשתי דקות בישול. 

והמנה מוכנה. 

 

IMG_8410

 

אני מגישה בתוספת פירה בטטה ותפוחי אדמה והשילוב פשוט מושלם.

לפירה דל קלוריות-

לבשל בטטה ותפוח אדמה במי מלח עד לריכוך.

לרסק ולתבל בכפית שמן זית ומעט פלפל שחור.

 

תגובות

תגובות