חורשט סבזי או גורמה סבזי

חורשט סבזי – שפירושו קדרה / תבשיל עשבים  נקרא גם גורמה סבזי

התבשיל הכי ידוע של העדה הפרסית.

והמתכון הבא הוא של דליה .

בעבודתי אני עוסקת באופנה ובין היתר פעם בכמה שבועות אני יוצאת לקניות

בבתי האופנה של תל אביב.

דליה היא ה"אמא " של אופנת "קרנית" . מעצבת הבית וגם האמא בפועל של הבנים שעובדים ומנהלים את בית האופנה.

כבר מהמדרגות עוד לפני הכניסה לעסק, מריחים את התבשילים שדליה מכינה, לכל העובדים ולמשפחה הסובבת אותה.

כל יום היא דואגת לסיר אחר של אוכל פרסי משובח.

השבוע הגעתי שוב לקניות בדיוק בשעה שהחברה התיישבו לאכול.

הריח והמראה של החורשט סבזי פשוט כבש אותי.

צילמתי וישבתי לכתוב את המתכון.

דליה מספרת שזה מתכון שעובר מדור לדור היא למדה מאמא שלמדה מסבתא וכו…

 

קדרת חורשט סבזי גורמה סבזי

המצרכים –

קילו וחצי בשר שריר מס' 8

2 בצלים קצוצים

כרשה שלמה קצוצה

חבילה כוסברה

חבילה פטרוזיליה

1/2 חבילה סלרי עלים

1/2 שורש סלרי קצוץ +עלים

שמיר קצוץ

כוס שעועית אדומה

4-5 לימונים פרסיים מהסוג הלבן (המלצה של דליה- היא קונה בשוק לוינסקי)

כפית כורכום

מלח, פלפל

איך מכינים חורשט סבזי – גורמה סבזי ?

מתחילים בהשרייה של השעועית- ממליצה 24 שעות ולהחליף מים מידי פעם.

חותכים את הבשר לקוביות.

בסיר כבד מטגנים את הבצל והכרשה היטב עד להזהבה.

משלבים את הבשר וסוגרים אותו מכל הצדדים. משלבים את השעועית ומים.

מתבלים במלח, פלפל וכורכום.

דליה בשלב זה לקיצור תהליך משתמשת בתחילת  הבישול בסיר לחץ .

כשעה ורבע בישול.

לאחר שהבשר והשעועית מבושלים בסיר לחץ (אפשר בסיר רגיל כשעתיים וחצי ).

פותחים את הסיר לאחר שהתקרר .

משלבים את כל עשבי התיבול הקצוצים והלימון הפרסי. מתקנים תיבול וממשיכים בבישול  רגיל (לא בלחץ) עוד כשעה.

מוכן !

 

מגישים על אורז לבן – זה פשוט מעדן !

 

חורשט סבזי – גורמה סבזי

תבשיל עשבים ובשר מהמטבח הפרסי

תודה דליה על המתכון !

מקווה להביא עוד מתכונים של דליה מהמטבח הפרסי שלה – יש למה לחכות 🙂

 

כאן מבחר תבשילי קדרה 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לעמוד הראשי 

 

תגובות

תגובות