זאכר טורט

זאכר טורט היא עוגת השוקולד המפורסמת של אוסטריה.

עוגת שוקולד רכה ואוורירית, עשירה בחמאה ושוקולד. 

באמצע שכבת ריבה מעולה וציפוי של גנאש שוקולד שמשלים אותה לעוגה חגיגית ומרשימה.

זאת עוגת השוקולד המועדפת עלי.

 

אני מכינה אותה בדרך כלל לימי הולדת .

זאת העוגה שכולם מחכים לה.

 

המצרכים לתבנית 24-26 עגולה

200 גר' שוקולד מריר

1/3 כוס חלב

200 גר' חמאה

5 ביצים מופרדות

2/3 כוס סוכר

2 כוסות קמח

שקית אבקת אפייה

2 כפות ברנדי או ליקר קפה

3-4 כפות ריבת משמש או שזיפים/דובדבנים ועדיף בייתית

 

לגנאש שוקולד-

100 גר' שוקולד מריר

50 גר' שוקולד חלב

1/2 כוס שמנת מתוקה

 

 

הכנת העוגה –

 

 בבן-מארי ממיסים את השוקולד, החלב והחמאה.
מפרידים את הביצים.  בקערה טורפים את החלמונים עם 1/3 כוס סוכר ומוסיפיםברנדי/ ליקר.
משלבים את החלמונים לקערת השוקולד ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים לתערובת אחידה.
מקציפים את החלבונים עם 1/3 כוס סוכר לקצף יציב. ומקפלים לתערובת השוקולד.

 מומלץ לרפד בנייר אפייה את תחתית התבנית.

מכניסים לתנור מחומם על 180 כשעה אפייה.
 

לאחר שהעוגה התקררה מכינים את הגנאש-

מחממים את השמנת לסף רתיחה.

משלבים את השוקולדים.

מערבבים לקרם חלק.

הרכבת העוגה-

חוצים את העוגה, מורחים ריבה על השכבה התחתונה.
מעל הריבה מזלפים בעדינות כ- 5-6 כפות מקרם השוקולד,

מכסים בחצי השני ומורחים את הקרם הנותר מעל העוגה.

מכניסים למקרר להתייצבות הקרם.

עוגה שווה ביותר 🙂
 

 

תגובות

תגובות