המבורגר טבעוני מן הצומח והכנת לחמניות המבורגר בייתיות

המבורגר צמחוני / טבעוני מושלם כולל הלחמניות בהכנה בייתית .

קציצת המבורגר עשירה בטעמים וברכיבים תזונתים בריאים .

     

ההמבורגר מורכב מפולי סויה יבשים שהושרו ובושלו כמו שעועית.

ובתוספת של כוסמת ירוקה ירק ותבלינים נכונים יוצא פשוט מעדן.

הכנתי את ההמבורגר בטיגון קל אך אפשר בהחלט לאפות על נייר אפייה משומן היטב בשמן זית .

 

אז איך מכינים המבורגר טבעוני מן הצומח ? 

מתחילים בהכנת הלחמניות – לחמניות המבורגר בהכנה בייתית – טבעוניות ללא ביצים.

מצרכים ללחמניות-

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

3-4 כפות סוכר

כפית גדושה מלח

3 כפות שמן

כ 3/4 כוס עד כוס מים

 

המצרכים להכנת ההמבורגר-

100 גר' פולי סויה יבשים

רבע כוס כוסמת ירוקה

1/4 כוס קוואקר עם 3 כפות מים חמים

2 כפות קמח חומוס

בצל קצוץ

ועוד רבע בצל 

גזר מגורד

1-2 שיני שום 

חופן עלים ירוקים- פטרוזיליה בזיליקום לפי טעם

מעט פלפל ירוק חריף  או שבבי צ'ילי- לא חובה 

מלח, פלפל

חצי כפית ראס אל חנות

חצי כפית פפריקה רגילה או מעושנת

אפשרויות נוספות – מעט כמון או חוואיג למרק

 

הכנת הלחמניות-

מניחים במיקסר את כל החומרים ומפעילים לישה של כ- 5 דקות.

מעבירים להתפחה של כשעה.

יוצרים לחמניות לגודל הרצוי- בין 15-20 לחמניות.

מניחים על נייר אפייה משומן – מורחים בשמן זית ומפזרים שומשום.

מתפיחים כ 40 דקות.

מכניסים לתנור מחומם על 190 מעלות כחצי שעה.

 

הכנת ההמבורגר-

 

משרים את פולי הסויה לילה.

מבשלים במים כשעה עד לריכוך.

מבשלים גם את הכוסמת כרבע שעה.

מסננים היטב.

מטגנים ב- 2 כפות שמן זית את הבצל הקצוץ והגזר.

מעבירים למעבד מזון את כל המצרכים – טוחנים למחית הומוגנית.

מתבלים בתבלינים.

יוצרים קציצה לגודל הרצוי – שתהיה בעובי של  כ 2 ס"מ.

מטגנים במחבת טפלון עם מעט שמן זית .

 

פורסים את הלחמניות הטריות מורחים ברוטבים שאוהבים ובירקות ונהנים מביס מושלם ! 

    

המבורגר טבעוני בלחמנייה בייתית – תענוג 🙂

 

 

 

כל המתכונים הטבעוניים שלי 

 

 

תגובות

תגובות