דניש שמרים במילוי פרג וקרם לימון

IMG_8986

 

IMG_8989

 

 

 דניש פרג בשילוב  קרם/קארד לימון.

את קליפת הלימון המגוררת אני תמיד משלבת לתוך תערובת הפרג

לכן היה ברור לי שזה יהיה שילוב מושלם 🙂

 

אם השגתם לימונים טריים מהעץ – הרווחתם, הטעם בהחלט שונה מלימון של הסופר.

 

הכנתי בצק עלים שמרים, שהוא הכי מתאים לעוגות הדניש – בצק מושלם, גם אורירי וגם קראנצ'י.

אפשר להכין את הדנישים גם מבצק שמרים קלאסי עשיר.

 

 

בואו להשקיע ולהכין, שווה כל מאמץ 🙂

IMG_8996

 

תראו איזה ביס – פשוט מושלם !

IMG_9021

המצרכים לבצק עלים שמרים מהמם-

500 ג"ר קמח

25 ג"ר שמרים טריים או כף יבשים

1/4 כוס סוכר

1 כף מיץ לימון

כפית מלח

2 כפות שמן

כ- כוס ורבע מים או יותר

 

200 ג"ר חמאה למריחה 

 

אופן הכנת הבצק-

בכוס קטנה מערבבים שמרים עם כפית מהסוכר ורבע כוס מהמים. 

משהים בצד לתפיחה קלה כ- 5 דקות.

בקערת המיקסר מניחים את הקמח מנופה, סוכר, מוסיפים את תערובת השמרים ושאר המצרכים מלבד המלח.

מפעילים את המיקסר על וו הלישה. לאחר כ- 5-7 דקות לישה משלבים את המלח. ממשיכים ללוש עוד  כדקה .

הבצק צריך לצאת רך ונפרד מדפנות המיקסר.

עוטפים את הבצק בניילון לא הדוק ומכניסים למקרר ל 4 שעות לפחות.

מרדדים כל 100 ג"ר חמאה בין שני דפי נייר אפיה ומכניסים לכמה דקות  לפריזר להתייצבות.

משלבים את החמאה לבצק בפעמיים כל פעם 100 ג"ר.

מקמחים את משטח העבודה.

מרדדים את הבצק למלבן גדול . מניחים במרכז הבצק את החמאה המרודדת וסוגרים משני הצדדים.

IMG_7923

מרדדים את הבצק בכיוון התפר לאורך ליצירת מלבן ארוך.

IMG_7925

מקפלים שליש בצק ושני שליש, ויוצרים קיפול על שלוש.

IMG_7928  IMG_7929 IMG_7930

עוטפים את הבצק בניילון לא הדוק ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

חוזרים על אותה פעולה עם החמאה הנותרת .

ושוב מכניסים לקירור לשעתיים לפחות.

חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול באותו אופן,(בלי מריחה של חמאה) לפחות 2 פעמים נוספות.

משאירים לילה במקרר.

אפשר להכין מראש. הבצק נשמר 3-4 ימים במקרר. 

 

 

מצרכים לקרם הלימון-

3/4 כוס סוכר

70 ג"ר חמאה

5 כפות מיץ לימון סחוט טרי

כפית קליפת לימון מגוררת ( מלימון שלם)

שקית סוכר וניל

2 ביצים

2 כפות מים

כפית ליקר – לימונצ'לו ( לא חובה )

כף וחצי קורנפלור

אופן הכנת הקרם-

מניחים בסיר קטן חמאה, סוכר, מיץ לימון,וגרד לימון.

מחממים על להבה נמוכה עד להמסת הסוכר.

בקערה קטנה טורפים את הביצים. מערבבים את המים והקורנפלור ומשלבים לביצים.

מורידים את הסיר מהאש ומשלבים את הליקר ותערובת הביצה, תוך כדי עירבוב.

מחזירים לעוד כדקה בישול על אש נמוכה .

מכניסים לקירור במקרר להתייצבות.

IMG_8961

בשלב הזה אפשר לשלב לקרם 3-4 כפות שקדים מולבנים טחונים – משדרג את הקרם. (לא חובה)

 

 

לתערובת הפרג-

150 ג"ר פרג טחון טרי
200 מ"ל חלב
1/2 כוס סוכר
כף וחצי קורנפלור 
כף חמאה
כפית גרד לימון

אופן ההכנה-
מניחים את הפרג החלב הסוכר והקורנפלור בסיר, מבשלים תוך כדי עירבוב עד להסמכה כ-5 דקות.
מורידים מהאש ומשלבים את החמאה וגרד לימון. מקררים את המילוי קירור מלא .

 

הכנת הדנישים-

מחלקים את הבצק ל- 2

מקמחים את משטח העבודה ומרדדים  כל חלק למלבן גדול כ- 30/40

מורחים חצי בצק בקרם הלימון וחצי בצק במלית הפרג. חתוכים באמצע ומניחים בזהירות אחד על השני.

IMG_8965   IMG_8968

 

בעזרת חותכן, (אני עושה את זה עם חותכן של פיצה) מחלקים את הבצק לרצועות ברוחב של כ- 2.5 ס"מ בערך,

לא חייבים לדייק! מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית על נייר אפייה. לא צמוד מידי כי זה הולך לתפוח.

IMG_8971   IMG_8972

מניחים את התבנית במקום חמים להתפחה כ- 40 דקות עד שעה .

לפני האפיה מורחים בעדינות בביצה טרופה עם מעט מים.

מכניסים לאפייה בתנור מחומם מראש 180 מעלות כחצי שעה אפייה

 

IMG_8987

IMG_9023

 

 

כנסו לכל מתכוני הפרג שלי 

הצטרפו לעמוד שלי בפייסבוק 

 

כנסו לדף שלי באינסטגרם ובואו לעקוב אחרי !

 

חזרה לעמוד הראשי 

 

תגובות

תגובות