דיאטת 17 הימים – מבחר מתכונים

דיאטת 17 הימים היא דיאטה המבוססת על חלבונים , וכמעט ללא פחמימות וסוכרים.

אז חלק מבני הבית החליטו לעשות אותה ורזו יפה . אני נרתמתי להכין להם מטעמים.

 

– זה לא פוסט המלצה על הדיאטה הזו או כל דיאטה אבל מה שהכנתי בהחלט יכול לשמש לירידה במשקל כחלק מאוכל דיאטטי !

 

ראשית הכי קל ורצוי בדיאטה הזו  להכין פשטידות על בסיס ירקות – כמו כרובית,ברוקולי,קישואים,כרשה,בצל, שעועית ירוקה ועוד.

מכיוון שהדיאטה מוגבלת ב- 2 ביצים ליום – בפשטידות אפשר להשתמש בנוסף, בחלבונים ללא הגבלה.

בתקופה הזו של החגים – בין ארוחות החג והשבת – חוזרים לדיאטה כדי לשמור ולאזן.

 

פשטידת ירקות בסיסית (מתאימה לכל ירק)

פשטידת כרובית וגזר – ללא גלוטן 

כרובית בינונית (או ברוקולי) 

בצל גדול קצוץ

גזר גדול מגורד

חופן עשבי תיבול – בזיליקום,פטרוזיליה או כל ירק אחר שאוהבים

חופן עירית או בצל ירוק קצוץ 

4 חלבונים

ביצה  

או לחילופין 3 ביצים 

מלח, פלפל 

 

מבשלים את הכרובית במים רותחים כ- 5 דקות.

מעבירים למסננת .

לאחר שהתקררה מעט, חותכים גס.

מטגנים בצל קצוץ ב- 2 כפות שמן. מוסיפים את הגזר המגורד. מטגנים עוד 2-3 דקות.

מעבירים לקערה, כרובית קצוצה, בצל וגזר.

מערבבים עם הביצים עשבי התיבול והתבלינים.

מעבירים לתבנית – מרובעת בינונית או עגולה 26.

אופים כ- חצי שעה 

– לפשטידה הזאת אפשר לשלב –

שעועית ירוקה שבישלנו כמה דקות וגם תוספת של כרשה קצוצה לבצל הטוגן.

 

פשטידת תרד בצל וכרשה – ללא גלוטן 

 

קופסה תרד (עדיף בשרני)

2 בצלים קצוצים

כרשה בינונית 

מלח, פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

2 ביצים

2 חלבונים

תוספת אפשרית ומומלצת – תפוח אדמה מבושל (לשבוע של הפחמימות)

אם רוצים חלבית אפשר לשלב גם חצי קופסא של קוטג'.

חולטים את התרד וקוצצים .

מטגנים ב- 2 כפות שמן זית את הבצל והכרשה חתוכה.

משלבים לתרד ומוסיפים תפוח אדמה מבושל.

מערבבים עם הביצים והתבלינים .

מעבירים לתבנית בקוטר 20 – מומלץ חד פעמית או על נייר אפיה.

אופים כחצי שעה 175 מעלות.

פשטידת תרד וכרשה ללא גלוטן !

 

פסטרמה בייתית מחזה עוף –

חזה עוף שלם – פרפר 

חומרי המישרה-

פפריקה מתוקה

כפית חרדל/זרעי חרדל כתושים 

מעט שבבי צ'ילי

1-2 שיני שום כתוש

כפית סילאן /דבש

כף רוטב סויה

פלפל שחור בנדיבות

מעט מלח

כף שמן זית

מתבלים היטב את חזה העוף .

מניחים מספר שעות או לילה במקרר.

סוגרים את החזה לחצי ועוטפים בנייר כסף.

מניחים בתבנית אינגלישקייק.

ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות 

אפייה של כ- 20 דקות.

משאירים בתנור עוד כרבע שעה.

מוציאים וחתוכים לפרוסות.

אפשר לאכול גם קר.

את הפסטרמה אפשר להכין גם מחזה הודו .

 

 

שעועית ירוקה מוקפצת עם קישואים וגזר- 

2 כוסות שעועית ירוקה 

כוס גזר גמדי

קישוא פרוס

שן שום 

כפית רוטב סויה

מלח, פלפל,  לימון 

 

מטגנים את הירקות בכף שמן זית עם שן שום כתושה.

מתבלים בסויה, במלח ופלפל ומעט מיץ לימון ! פשוט וטעים 

 

סלט קישואים עם ביצה קשה –  סלט קישואים בטעם "כבד" 

3-4 קישואים מגורדים

2 כפות שמן

ביצה קשה

חופן שמיר קצוץ 

מטגנים את הבצל ומשלבים את הקישואים.

ממשיכים בטיגון עוד כ- 20 דקות תוך כדי עירבוב.

עד שהקישואים מבושלים . מורידים מהאש ומקררים.

מגרדים לתוך הקישואים ביצה קשה ומתבלים.

מלח,פלפל שחור ושמיר

סלט  מופלא !

 

כאן מבחר גדול של סלטים שרובם מתאימים לדיאטה.

מפחיתים את השמן ולא מוסיפים סוכרים מיותרים !  

 

כאן מתכון לפשטידת גזר ותרד ללא גלוטן 

 

מרק קישואים-

 

4-5  קישואים בינוניים

1 בצל גדול קצוץ

כרשה בינונית פרוסה

תפוח אדמה (אפשר ללא תפוח אדמה – להחליף בגזר)

מלח, פלפל

כף שמן זית 

להגשה חופן שמיר קצוץ

 

בסיר כבד מחממים שמן ומטגנים מעט את הבצל והכרשה.

 

חותכים קישואים לקוביות מלבד קישוא אחד שפורסים אותו ומשאירים בצד.

את קוביות הקישואים ותפוח האדמה/גזר משלבים לסיר.

מערבבים מעט ומוסיפים מים עד כיסוי.

מתבלים בעשבי התיבול, מלח ופלפל.

 

מבשלים כחצי שעה עד שהירקות מתרככים.

טוחנים את המרק למחית חלקה.

את פרוסות הקישואים מקפיצים במעט שמן זית

על מחבת מעבירים לאש קטנה ומבשלים כמה דקות עד שהקישואים מתרככים מעט.

 

להגשה – מוזגים את המרק ,מניחים פרוסות קישואים ומקשטים בשמיר קצוץ.

 

מרק ברוקולי וירקות –

כ- 2 כוסות פרחי ברוקלי

קולורבי חתוך קוביות

גזר קוביות

בצל חתוך

קישוא קוביות

ענף סלרי

חופן שמיר

חופן אורגנו טרי או יבש

מלח,פלפל

 

בסיר עם מי מלח מבשלים תחילה את קוביות הגזר,קולורבי,סלרי ובצל.

לאחר כרבע שעה משלבים את הברוקלי עשבי התיבול והקישוא.

ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.

מתקנים תיבול מלח, פלפל.

אפשר לרסק חלק מירקות המרק במיקסר ידני, נותן סמיכות נעימה למרק.

 

מוקפץ פטריות וחזה עוף –

בצל קצוץ

כרשה קצוצה

חזה עוף חתוך ומושרה בסויה, פלפל שחור

חופן פטריות טריות חתוכות

גזר חתוך פרוסות דקות

חופן שמיר קצוץ

מטגנים בכף שמן את נתחי העוף.

מוציאים לצלחת, ממשיכים לטגן את הבצל, כרשה ומשלבים גזר ופטריות.

מוסיפים מעט מים מתבלים מלח, פלפל, מעט סויה.

מוסיפים את חזה העוף לעוד 2 דקות הקפצה.

 

דוגמא למנה נהדרת יומיומית – 

חזה עוף צלוי על מחבת עם מעט שמן זית, מתובל בפפריקה,שום פלפל שחור . או אפילו תבלין גריל עוף מתאים.

תוספות – שעועית ירוקה מוקפצת עם בצל/שום  ,מלח,פלפל,לימון 

גזר גמדי שהוא מעדן – מטגנים בצל קצוץ וכרשה קצוצה דק דק.

מוסיפים את הגזר ומקפיצים מספר דקות.

 

 

מנה מושלמת נוספת לחלק השני של הדיאטה –

סלט סלמון ותפוח אדמה – של אהרוני עם שינויים קטנים שלי 

 

1-2 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות

פילה סלמון טרי  ( כ -200 גר') 

רוטב-

כף מיונז דל קלוריות או שמן זית

כפית חרדל

כפית סילאן

כפית מיץ לימון

גרידה של לימון 

עירית קצוצה/בצל ירוק

שמיר בנדיבות

מלח, פלפל שחור

אפשר להוסיף מעט שום כתוש

מערבבים את קוביות תפוחי האדמה עם הרוטב והתבלינים.

צולים את הסלמון במחבת. מפוררים אותו לתוך הסלט.

סלט שהוא ארוחה – פשוט מושלם 

ותודה לאהרוני על הרעיון למתכון הנהדר הזה !

 

 

 

חזרה לדף הראשי !

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

תגובות

תגובות