דונאטס קינמון בשני צבעים

IMG_5605

 

IMG_5530

IMG_5522

IMG_5603

 

 

 

 

 

לפני כמה שנים טעמתי בארה"ב דונאטס עם אייסינג של קינמון שהיה פשוט וואו.

רך ועמוס בקינמון פשוט תענוג.

אני מאוד אוהבת קינמון והשילוב שלו בדונאטס מאוד טעים, 

כדי שיהיה קצת מעניין, הכנתי דונאטס משילוב של שני בצקים בשני צבעים.

 

הכנתי בצק של סופגניות קלאסיות.

חלק מהבצק "צבעתי" בקקאו . ויצרתי  דונאטס משני רצועות בצק בשני צבעים.

יצאו דונאטס יפים במראה והכי חשוב בטעם נפלא ! 

 

אז בואו לשחק קצת בבצק ולהכין דונאטס שונים במראה .

שילבתי גם קינמון בבצק ובציפוי אייסינג של אבקת סוכר וקינמוןן.

 

המתכון לבצק הוא בצק סופגניות קלאסי –

 

IMG_5596

 

IMG_5589

IMG_5523

 

קילו קמח

1/2 כוס סוכר

3 ביצים

2 כפות ברנדי 

50 ג"ר שמרים טריים

סוכר וניל

150 ג"ר חמאה

כפית מלח

ככוס וחצי חלב פושר

גרד לימון

 

אופן ההכנה-

ברבע כוס חלב לערבב את השמרים וכפית סוכר. להניח להתפחה כ-5 דקות.

בקערת המערבל לשים קמח מנופה, תערובת שמרים,סוכר,ביצים, ברנדי,  והחלב.

ללוש כ-5 דקות ולשלב את החמאה. 

להמשיך בלישה עוד כ-7 דקות ובסוף לשלב את המלח וגרד הלימון.  אם צריך- להוסיף מעט חלב.

הבצק צריך לצאת רך וגמיש , נפרד מדפנות המיקסר.

שליש מהבצק להחזיר למיקסר ולהוסיף כף קקאו וכפית קינמון.

ללוש רק עד לקבלת בצק אחיד צבוע לחום שוקולד.

IMG_5490

 

לכסות את הבצקים בניילון לא הדוק ולהניח להתפחה של כשעה וחצי.

לאחר התפיחה להוריד למשטח עבודה.  

אני מציעה לעבוד עם משקל, לחלק מכל בצק חלקים במשקל שווה.

אני שקלתי לכל דונאטס 30 ג"ר בצק חום ו30 ג"ר בצק לבן.

ליצור רצועות דקות מכל חלק. לסובב את שני הרצועות אחד מסיביב לשני ,

ולסגור לצורת בייגלה עגול.

IMG_5512 IMG_5513 IMG_5514

 

להניח להתפחה על ריבועי נייר אפייה .לכסות במגבת דקה ולהתפיח כשעה.

 

 IMG_5522

IMG_5525

לחמם את שמן 

להכניס את הסופגניה לשמן עם נייר האפיה ולשלוף את הנייר ברגע שהסופגניה בשמן. 

 

IMG_5521

לכסות את הסיר עם מכסה ל-5 שניות,

להפוך לצד השני. הטיגון מכל צד הוא פחות מדקה.

להעביר את הדונאטס לנייר סופג.

IMG_5530

 

 

IMG_5531

 

לאחר הקירור להכין ציפוי

מאבקת סוכר עם קינמון ומעט חלב.

1/2 כוס אבקת סוכר, כפית קינמון וכ- 2 -3 כפות חלב

לצפות את הדונאטס באייסינג ולהגיש!

 

IMG_5606

IMG_5603

 

חזרה לדף הראשי !

 

תגובות

תגובות