דג מוסר ברוטב עגבניות חריף

11749998_941859582540732_1344564104_o (1)

 

 

  

 

 

סיר דגים חריף, הוא אחד המאכלים שהכי מסמלים את כניסתה של השבת .

 

אצלנו קבוע בארוחת שישי, דג חריף ולידו חלה  טרייה ומתוקה.

בדרך כלל אני מכינה חריימה מסורתי מבית סבתא, טריפוליטאי אורגינל.

 

לשם שינוי בחרתי לשלב טעמים שאני אוהבת,  חריימי טריפוליטאי ודג מרוקאי עם פלפלים וחומוס.

את התבשיל אפשר להכין מכמה סוגי דגים  –  פילה דג מוסר, דניס, נסיכת הנילוס, לוקוס או כל דג בשרני אחר. 

קניתי דג מוסר טרי וגדול  , החלטתי לשים אותו שלם בבישול. 

המראה של הדג יצא חגיגי ומרהיב.

זהו אחד המאכלים היחידים שהשמן הוא חלק מהטעם ולכן חייבים להשתמש פה בקצת יותר שמן מהרגיל.

לא להבהל …

 

 

 

המצרכים-

800  עד קילו ג"ר דג מוסר טרי ( אפשר נסיכת הנילוס, פילה לוקוס , פילה דניס או בורי )

5-10 שיני שום חתוכות לאורכן (לפי טעם)

2 שיני שום כתושות

1/2 כוס שמן

1 עגבניה גדולה חתוכה לרצועות

1-2 פלפל אדום חתוך לרצועות

3/4 כוס חומוס מושרה ומבושל

1 פלפל אדום חריף

1 פלפל צ'ילי יבש חריף ( אפשר יותר למי שאוהב חריף שורף)

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

קורט כמון

1/2 כפית קימל טחון

מלח ופלפל שחור לפי טעם

1 כף גדושה רסק עגבניות

לפיזור מעל הדג למי שאוהב מעט פטרוזיליה קצוצה

ולימון סחוט

 

אופן ההכנה-

לשטוף היטב את הדג  להמליח מעט ולסחוט מעט לימון .להשרות כרבע שעה . 

בסיר שטוח לחמם את השמן עם השום, להוסיף עגבניה פלפלים  פפריקה ורסק .

לערבב כדקה ולהוסיף  תבלינים ומעט מים כחצי כוס.

להוסיף את החומוסים , לכסות את הסיר ולהעביר לאש נמוכה לבישול של כ20 דקות

 

לשטוף את הדג, לחרוץ כמה חתכים על הפילה משני הצדדים ולהניח במרכז הסיר , אם חסר מים להוסיף עוד כחצי כוס.

לכסות את הסיר ולבשל עוד כ- 20 דקות על אש נמוכה.

לפני ההגשה לסחוט חצי לימון ולפזר מעט פטרוזיליה קצוצה.

 

 

 

בגירסת נסיכת הנילוס-

 

 

מתכון  לחריימה טריפוליטאי 

 

מתכוני דגים נוספים 

תגובות

תגובות